M. Sesks un A. Mālnieks kļūst par Igaunijas rallija vicečempioniem

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT Autosporta Akadēmija | 16.oktobris 2017 12:53

Pagājušās nedēļas nogalē no 13. līdz 14. oktobrim Sāremā salā tika aizvadīts Igaunijas rallija čempionāta finālposms „Saaremaa Rally 2017”, kurā tika noskaidrotas labākās rallija ekipāžas un sadalīts čempionāta goda pjedestāls.

LMT „Autosporta Akadēmija” (LMT AA) ekipāža Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks parādīja patiesu izturību sacīkšu pēdējā posmā, čempionāta kopvērtējumā izcīnot Igaunijas rallija vicečempionu titulu EMV6 klasē.

Nedēļu pēc Latvijas rallija čempionu titula iegūšanas LMT AA rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks devās uz Igauniju, lai cīnītos ar vietējiem igauņu autosportistiem par augstām likmēm – uz spēles bija likta 28 000 eiro liela naudas balva nākamās sezonas startiem. Mūsu autosportistiem iegūstot otro vietu čempionātā, šogad balva tika mājiniekiem, LMT AA rallija komandas sīvākajiem konkurentiem, K. Torn/K.Sikk spēcīgajai ekipāžai.

„Saaremaa Rally 2017” – pēdējais rallija posms, kas tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem tā ceļu seguma dēļ, – LMT AA komandai nebija tik veiksmīgs kā gribētos. Lai arī vairākos ātrumposmos M. Seska un A. Mālnieka ekipāža rādīja lielisku sniegumu un pieteica konkurenci vietējiem autosportistiem, sliktie laikapstākļi un bedrainie ceļi palielināja igauņu sportistu pārsvaru, un tas nepalīdzēja iekļūt labāko piecniekā šā posma kopvērtējumā.

Tomēr M. Seska un A. Mālnieka sniegums visas sezonas laikā ļāva viņiem Igaunijas čempionāta kopvērtējumā iegūt augsto otro vietu un kāpt uz kaimiņu, igauņu, pjedestāla. Tādējādi šajā sezonā LMT AA rallija ekipāžai izdevās kļūt ne vien par divkārtējiem Latvijas čempioniem, bet arī par Igaunijas vicečempioniem, piesakot sevi kā vienu no labākajām rallija komandām Baltijas valstīs savā klasē.

LMT AA ekipāžas pilots Mārtiņš Sesks atzina: „Ja likās, ka pēdējais Latvijas rallija čempionāta posms bija grūtākais manā karjerā, tad izskatās, ka Sāremā posmā piesaucu vēl papildu sarežģījumus un problēmas. Trase bija bīstama laikapstākļu dēļ. Taču, šķiet, mēs bijām par daudz piesardzīgi, tāpēc sākumā braucu ļoti lēni un nevarēju attīstīt tik labu ātrumu kā gribētos. Uz rallija otro pusi sāku saprast, kā te viss notiek un ka Sāremā nav tik dulls rallijs, kā visi runā, protams, ļoti interesants un sarežģīts. Vietējie igauņi bija ātrāki. Noslēdzošajā posmā svarīgi bija finišēt, jo tādos apstākļos nebeigt ralliju ir ļoti viegli, par ko liecina lielais skaits autosportistu, kuri izstājās, taču mans mērķis bija uzvara, bet to nākamreiz.”

Komandas treneris Uldis Briedis: „Pēc šādiem posmiem, kādi bija pēdējie divi, mums kā komandai ir daudz ko mācīties. Gan tehnika, gan Mārtiņa kā pilota psiholoģija šoreiz neļāva parādīt sniegumu, uz ko viņš ir spējīgs. Arī iepriekšējās sacensībās piedzīvotā avārija, kā arī dažādi citi faktori, kurus pieņēmām par reāliem, bet tie dzīvē nepiepildījās, tas viss neļāva Mārtiņam līdz galam atvērties šajās sacensībās. Tā mums ir milzīga dzīves skola, kas nāks par labu nākotnē, bet jāatceras, ka vāju sportistu šī neveiksme padarīs vēl sliktāku un tikai Mārtiņa paša darbs ar sevi ļaus sasniegt augstākus mērķus."

LMT AA komandas vadītājs Dainars Dambergs sezonas pēdējos sarežģītos posmus vērtē pozitīvi: „Pēdējās divas nedēļas visai LMT AA komandai ir bijušas grūtas – ne iepriekšējās nedēļas Liepājas posms, ne Sāremā komandu nelutināja. To ietekmēja gan laikapstākļi, gan arī citi faktori. Bet kopumā darbs ir paveikts ļoti liels, un esam veiksmīgi noslēguši vēl vienu brīnišķīgu sezonu, kas nākotnē vairos mūsu spēkus, kā arī izturību un prasmi tālākajām sacensībām.”

Pagājušās nedēļās nogalē sacensību trasē devās vēl divi LMT AA autosportisti – Ingus Beļakovs un Beate Klipa. Svētdien Biķernieku trasē norisinājās Baltijas 4H izturības čempionāta posms, kura ietvaros abi mūsu autosportisti kā viena komanda startēja „Kumho Tyre Challenge Mini Endurance Challenge" TC1 klasē. Diemžēl sacensību fināla braucienā pēc septiņiem nobrauktajiem apļiem Ingus Beļakovs iekļuva avārijā, pēc kuras nebija iespējams turpināt sacensības.

„Trases Tiltiņa līkumā izslīdēja automašīnas aizmugure. Centos glābt situāciju, taču nesanāca. Izbraucu drošības joslā, sānslīdē auto ieķērās grants oļos un sāka kūleņot. Šķiet, apmetot divus kūleņus, ietriecos bērzā… kuru arī nolauzu,” pēc avārijas stāsta Ingus Beļakovs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti