Rally Alūksne 2018 noslēdzies ar ukraiņu ekipāžas Gorbans/Larenss uzvaru 3

 

Foto: Dace Janova

Rally Alūksne 2018 | 21.janvāris 2018 9:18

Ar pasaules čempionāta pieredzi guvušā ukraiņu pilota Valērija Gorbana un viņa stūrmaņa Sergeja Larensa uzvaru noslēdzies “Rally Alūksne 2018”, kas uzsāka jauno rallija sezonu Baltijas valstīs. Spēcīgu konkurenci ukraiņiem spēja radīt Latvijas sportisti Jānis Berķis un Edgars Čeporjus, kuru ekipāža finišēja otrajā vietā.

Sacensības iesākās piektdienas vakarā ar diviem nakts ātrumposmiem. Jau tobrīd līderpozīcijā iekārtojās Gorbans/Larenss, kuri startēja ar jaudīgo “Mini John Cooper Works WRC”, bet aiz viņiem sekoja Berķis/Čeporjus, kuri jau otro sezonu startē ar “Ford Fiesta R5” automašīnu. Trešie tobrīd bija igauņi Ranno Bundsens un Roberts Loštšenikovs, kuri savukārt cīņā devās ar “Mitsubishi Lancer Evo VIII”. Šādā secībā viņi arī finišēja, izcīnot pirmās trīs pozīcijas rallija absolūtajā vērtējumā.

Sestdien sportisti pienācīgos ziemas apstākļos veica septiņus ātrumposmus Alūksnes apkaimē. Gorbana ekipāžai, kas uzvarēja ne vien kopējā ieskaitē, bet arī Latvijas čempionāta LRC ABS grupā, lielāko konkurenci veidoja Berķis/Čeporjus. Pirms noslēdzošā, devītā, ātrumposma viņi bija nepilnas 15 sekundes aiz līdera, bet Gorbans parūpējās par nelielu drāmu, saslīdot un zaudējot laiku, tomēr noturoties priekšā Berķim kopvērtējumā – finišā ukraiņu ekipāža finišēja trīs sekundes priekšā latviešiem.

Ātri bija arī igauņi Egons Kaurs un Annika Arneka, kuri startēja ar “Ford Fiesta Proto”, pat uzvarot vairākos ātrumposmos. Diemžēl piektdienas ātrumposmos zaudētās vairāk nekā sešas minūtes liedza cerēt uz augstu rezultātu “Rally Alūksne 2018” kopvērtējumā. Trešajā vietā, uzvarētājiem zaudējot nedaudz vairāk par vienu minūti, Ranno Bundsena ekipāža, kuriem arī uzvara Latvijas čempionāta LRC1 grupas ieskaitē.

Dienu uzsākuši kā septītie, līdz ceturtajai vietai “Rally Alūksne” kopvērtējumā prata aizcīnīties Prīts Koiks un Silvers Simms (“Ford Fiesta Proto”) no Igaunijas. Jau otro gadu pēc kārtas Alūksnē fantastisku sniegumu demonstrēja Mārtiņš Sesks, kurš šoreiz aizvadīja pirmo kopīgo ralliju ar Renāru Franci (“Peugeot 208 R2”) – viņi spēja konkurēt ar daudzām pilnpiedziņas ekipāžām un finišā ieņēma piekto vietu rallija kopvērtējumā, turklāt tikai mazāk par sekundi piekāpjoties Koika ekipāži. Tāpat Sesks/Francis uzvarēja viena tilta piedziņas ieskaitē un Latvijas čempionāta LRC3 grupā.

Debitējot pie N4 klases auto “Mitsubishi Lancer Evo IX” stūres, labu ātrumu demonstrēja Emīls Blūms, kurš startēja ar jauno stūrmani Kasparu Veisu. Ekipāža sacīkstes noslēdza sestie kopvērtējumā, triumfējot Latvijas čempionāta LRC2 grupā.

Latvijas rallija čempionāta vērtējumā LRC4 grupā pirmā vieta Krišjānim Zintim Putniņam un Mārtiņam Puriņam (“Subaru Impreza”), LRC5 grupā uzvarēja krievu sportisti Dmitrijs Gorčakovs un Jurijs Kuļikovs (“Renault Clio R3”), savukārt LRC6 grupā pirmie finišēja igauņu sportisti Karels Tolps un Karls Arturs Vītra (“Honda Civic Type-R”).

Tradicionālo “Rally Alūksne” 1000 EUR balvu labākajai vienas ass piedziņas ekipāžai, kura šoreiz tika piešķirta ātrākajiem rallija beidzamajā ātrumposmā, saņēma igauņi Kens Torns un Kuldars Sikks (“Ford Fiesta R2T”).
“Rally Alūksne” ietvaros šodien, 20. janvārī tika aizvadītas arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmā posma sacensības, kurās ātrākie bija pašmāju sportisti Mareks Švarcs-Švampāns un Armands Lūkins ar “Subaru Impreza”.

Švarcs-Švampāns/Lūkins uzvarēja 4WD ieskaitē, kur otrajā vietā ierindojās Požerinis/Jarašiuss, bet trešajā – Edgars Piļka un Igors Sidorovs (“Subaru Impreza”). Steponivičs/Globite, kuri kopējā ieskaitē ieņēma otro vietu, triumfēja starp 2WD ekipāžām, aiz sevis atstājot Jāni Grīnbergu un Jāni Strazdiņu (“BMW”), kamēr trešo vietu starp vienas ass piedziņas ekipāžām izcīnīja krievu sportisti Mihails Skripņikovs un Antons Grečko ar “Peugeot 208 R2”.

Savukārt vēsturisko automobiļu vērtējumā ātrākie izrādījās Māris Egle un Aldis Egle, kuri startēja ar “Audi 80”.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
he he 21.janvāris 2018 15:06
2 1 Atbildēt

ja ir savi radi tiesnešos, tad tā arī būs

he 21.janvāris 2018 13:45
1 2 Atbildēt

miņiks labi vilka-prieks skatīties!

iAuto 22.janvāris 2018 9:31
1 1 Atbildēt

Ukrainim radi rallijā Alūksnē un vēl tiesnešos ?!?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti