RE Autoclub no FIA Pasaules kausa posma atgriežas Latvijā ar zelta godalgu (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

19.februāris 2018 14:43

Šajā nedēļas nogalē no 16. līdz 18. februārim Karēlijā, Krievijā 12.reizi norisinājās FIA Pasaules kausa un Krievijas čempionāta posms rallijreidā “Northern Forest 2018”. Tajā T2 klasē triumfēja viena no RE Autoclub komandām - Aleksejs Titovs un Andrejs Rusovs (Ford Raptor F150SVT) no Krievijas.

Sacensībās par līdera pozīcijām T1 un T2 klasē cīnījās attiecīgi Tapio un Toni Lauroneni (Mitsubishi L2) un A.Titovs un A.Rusovs no Krievijas (Ford Raptor F150SVT).

Jau 19 km garajā prologā ekipāžas FIA Pasaules kausa ieskaitē uzstādīja ļoti labu laiku, ieņemot 1.vietu T2 klasē un 3.vietu T1 klasē.

Pēc pirmās sacensību dienas un veiktajiem 2 ātrumposmiem, kas sastādīja 274 km T2 klases ekipāža ar A.Titovu noturēja līdera pozīcijas, savukārt T.Lauronens saglabāja 3.vietas pozīciju, lai arī ātrumposma laikā abām ekipāžām bija jāmaina riepa. Cīņa T1 klasē bija ļoti sīva un bija nepieciešams sacensties ar tādiem konkurentiem kā A.Domzala (Overdrive Racing, Toyota Hilux Overdrive), N.S.Al-Attija (Quatar World Rally Team, Toyota Hilux Overdrive), M.Prokops (MP-Sports, Ford F 150 Evo), kā arī C.Vasiljevs (G-Energy Team, Mini One).

Pēc otrās sacensību dienas un veiktajiem 229 km A.Titova ekipāža saglabāja līdera pozīcijas un ieguva 1.vietu FIA Pasaules kausa ieskaitē. Diemžēl trešās vietas pozīcijas Lauronens saglabāja tikai sacensību pirmajās divās dienās - prologā un divos ātrumposmos, bet 4.ātrumposma 21 kilometrā trasē apstājās. Diemžēl vienā no līkumiem, kur bija ļoti laba saķere, slodzi neizturēja ātrumkārbas primārā vārpsta. Sacensības vienai no ātrākajām ekipāžām bija beigušās.

“Šis ir tehniskais sporta veids, kurā, lai arī šķiet, ka ekipāžu rezultāts un sniegums ir ļoti veiksmīgs, nevar paredzēt, kurā brīdī sagaidāmas tehniskas problēmas. Kopumā komandas sniegumu vērtēju kā labu, jo ir iegūta 1.vieta T2 klasē, un T.Lauronena ekipāža pirmajos 3 ātrumposmos pierādīja, ka var cīnīties ar pasaules līmeņa konkurentiem. Tuvāko nedēļu laikā veiksim ļoti nopietnus uzlabojumus un atgriezīsimies testos Somijā, lai sagatavotos nākamā gada cīņai par medaļām,” stāsta “RE Autoclub” direktors Roberts Elbakjans.

Rallijreids “Northern Forest” ir vienīgais sniega un ledus klātais rallijreida posms FIA Pasaules kausa posmu sērijā. Tas ir iespaidīgākais un populārākais rallijreida posms Krievijā, kur 522 km gara trase ietver skaistākos, tai pat laikā - viltīgos Karēlijas apgabala līkumainos, sniegiem klātus meža ceļus. Dalībniekiem bija jāmēro 5 ātrumposmi: prologs 19 km, 1.posms 104 km, 2. - 170 km un 3.-125 km un 4.posms – 104 km.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti