“LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža M. Sesks/ R. Francis izcīna trešo vietu pirmajā Eiropas rallija čempionāta posmā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT Autosporta Akadēmija | 26.marts 2018 9:58

Lielisku sniegumu Eiropas rallija čempionāta pirmajā posmā “Azores Airlines Rallye” uzrādījusi “LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis.

Šīs ekipāžai bija pirmās sacensības “Opel Motorsport” komandas sastāvā, un ERC Junior U27 klasē liepājnieki izcīnīja trešo vietu. No piecpadsmit ātrumposmiem M.Seskam/R.Francim trīs ātrākie laiki, apliecinot konkurētspēju Eiropas līmenī.

Pēc pirmās dienas, kurā tika veikti trīs ātrumposmi, M. Sesks/R. Francis savā klasē atradās līderpozīcijā. Pirmā vieta tika saglabāta arī pēc četriem otrās dienas ātrumposmiem, savukārt sacensību astotajā “dopā” M. Sesks pārsita auto riepu, pēc tam ceļā bija cits braucējs, un nācās šo ātrumposmu veikt lēnāk, nekā gribētos, atkrītot uz otro vietu. Dienas pēdējā ātrumposmā “26 gadus vecais Djogu Gagu pierādīja, ka viņš zina katru akmeni šeit, salā, bet man šī ir debija. Nolēmām nedarīt neko muļķīgu, un atkāpāmies uz otro vietu,” atklāj M. Sesks.

Sacensību trešajā dienā līdz pat pēdējam ātrumposmam latvieši atradās otrajā vietā, turpinot pierādīt savu piederības Eiropas rallija junioru elitei. Tomēr Azoru salu rallijs ir slavens ar viltīgiem ātrumposmiem, kas kļūdas nepieļauj un ir nesaudzīgs pret tehniku. Diemžēl tehnika pievīla arī latvie-šu ekipāžu – pēdējā ātrumposmā par sevi lika manīt pārnesumkārbas de-fekts, un pēdējos kilometrus nācās veikt tikai ar pirmo līdz trešo pārnesu-mu. Tādējādi otro vietu izcīnīja spānis Ljarena Efrens, kurš pēdējā ātrum-posmā 18 gadīgo M.Sesku pārspēja par 40 sekundēm.

“Traka nedēļa - grūti pat izstāstīt visu, kas notika. Sākām piesardzīgi, visu iepazīstot. Tad dažas tehniskas ķibeles un nesaprašanās ar tiesnešiem, bet mērķis – finišs – ir sasniegts! Trešā pozīcija priekš šiem notikumiem ir vai-rāk nekā laba, taču nedaudz rūgtums arī ir. Neatsverama pieredze, kuru nekur citur nevar iegūt! Liels paldies trenerim un stūrmanim par smago darbu, kas mūs ir atvedis līdz šejienei! Ļoti izbaudīju šo sacīksti - nākam-gad gribu atgriezties, jo ir šeit laikam daži parādi,” atzīst “LMT Autosporta Akadēmijas” pilots Mārtiņš Sesks.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 26.marts 2018 12:28
1 0 Atbildēt

Sentēvi ir teikuši - "nesaki - Hop!, pirms neesi pārlecis."

Tas ir tikai pirmais posms. Nitišs arī vienā posma bija trešais. Bet tad izlidoja no komandas kā pirdiens.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti