Jau svētdien 333 trasē uz starta visu trīs Baltijas valstu PRO drifteri

 

Foto: Publicitātes foto

driftlatvia.com | 12.jūnijs 2015 7:01

Jau šo svētdien, 14. jūnijā, sporta kompleksā “333” norisināsies Latvijas PRO drifta čempionāta “RIGA DRIFT CHALLENGE” 4. posms un Latvijas drifta kausa 2. posms, kurā uz starta stāsies visu trīs Baltijas valstu PRO drifteri.

Savu dalību šīm sacensībām PRO klasē apstiprinājuši tādi skatītāju iemīļoti piloti kā ar jauno 6. sērijas BMW braucošais Ingemārs Jēkabsons un igauņu akrobāts Kristjan Sallu Salmre, tāpat trasē redzēsim arī šī brīža Latvijas PRO drifta čempionāta līderi Ingu Jēkabsonu un pagājušā gada Latvijas čempionu Ēriku Ulasu. Kopsummā pašlaik jau sacensībām reģistrējušies 12 PRO klases piloti un reģistrācija ir atvērta līdz pat sacensību dienai.

Cīņas PRO klasē solās būt patiesi spraigas un aizraujošas, jo sportistiem būs jācīnās pilnīgi jaunā trases konfigurācijā, kurā būs iekļauti abi “333” trases ovāli un galvenā taisne. Ātrums solās būt liels un dūmi iespaidīgi, jo PRO drifteri garo taisni starp abiem ovāliem veiks tikai ar vienu pārmetienu.

Par dūmiem un dziļām sānslīdēm parūpēsies arī vairāk nekā 30 Latvijas drifta kausa ProAm braucēji, kuru tehnikas un braukšanas līmenis jau ir sasniedzi teju PRO klases līmeni. To pierāda fakts, ka pagājušās brīvdienās ar ProAm pilota Alvja Bula 3. sērijas (E46) BMW veiksmīgi Latvijas drifta čempionāta 3. posmā startēja Elvijs Ķezis.

Foto: Publicitātes foto

Jāatzīmē, ka arī šajā nedēļas nogalē Buls kopā ar spilgto “Degviela Drift” komandu būs uz starta, lai cīnītos par pjedestāla vietām ProAm klasē. Viegli gan viņiem neklāsies, jo uz uzvaru pretendē arī “Team Blaze-3B Motorsport” komandas pilots Regnārs Mozga-Kļaviņš, kurš pēdējās nedēļas nogalēs uzkrājis vērtīgu pieredzi ārvalstu PRO sacensībās.

Pirms ProAm un PRO klasēm trasē dosies arī Latvijas drifta kausa Street ieskaites braucēji, kuru skaits, tāpat kā ProAm klasē, pārsniedz 30 pilotu atzīmi. Katru gadu ir interesanti vērot Street klases braucēju progresu, jo tieši starp šiem pilotiem ir meklējami nākamie ProAm un PRO klašu līderi. Piemērs šādai attīstībai nav tālu jāmeklē – Reinis Frīdbergs 2013. gadā izcīnīja uzvaru Street ieskaitē, pagājušajā gadā tika izcīnīta pirmā vieta ProAm klasē, savukārt šogad viņš jau debitējis Latvijas PRO drifta čempionātā.

Tā kā drifta sacensības “333” trasē norisināsies visas dienas garumā skatītājiem būs iespēja apmeklēt sporta kompleksā esošo Veikparku, kurā iespējamas dažādas aktivitātes – laiska sauļošanās, volejbola spēlēšana un, protams, arī veikošana, kas drifta skatītājiem būs pieejama ar 20% atlaidi.

Tāpat sacensību ietvaros ar dažādu sabiedrībā zināmu cilvēku piedalīšanos notiks arī sociālās kampaņas “Atzīstos un apņemos” noslēgums. Organizatori padomājuši arī par bērniem, jo pasākuma teritorijā būs izvietots bērnu atrakciju laukums ar divām interesantām atrakcijām, rotaļu stūrīti un “Skrīveru saldumu” gardumiem. Bet tiem, kuri vēlas paši izbaudīt adrenalīnu ne tikai skatoties jaunajā 333 sporta kompleksa kartingu trasē par atsevišķu samaksu būs iespējams izīrēt kartingus. Protams, arī mazo drifta modelīšu sacensības un daudz kas cits. Tiekamies.

14. jūnija (svētdiena) drifta sacensību dienaskārtība:

12:00-13:00 – Kvalifikācija Street klase

13:00-13:30 – Sacensību atklāšana

13:30-14:30 – Kvalifikācija ProAm klase

14:30-15:00 – Kvalifikācija PRO klase

15:00-15:30 – Dalībnieku sapulces

15:30-16:30 – Finālbraucieni Street klase

16:30-18:00 – Finālbraucieni ProAm klase

18:00-18:30 – Finālbraucieni PRO klase

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti