Vēsturisko automašīnu sacensības "Dzintara aplis'' atklās atjaunoto Biķernieku trasi

 

VAZ Foto: Publicitātes foto

RA EVENTS | 6.augusts 2015 9:16

16. augustā, pēc vairākus mēnešu ilgušajiem trases atjaunošanas darbiem, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē atkal dzirdēsim motoru rūkoņu. Vēsturisko automašīnu sacensību “Dzintara Aplis” piektais posms “Rīgas Motormuzeja Kauss” būs pirmās sacensības, kas ļaus autosportistiem un skatītājiem pilnvērtīgi novērtēt uzlabojumus, kas veikti rekonstruētajā Biķernieku trasē.

Vēsturisko automobiļu sacensības “Dzintara Aplis” turpina kopt gadu desmitiem senās autosporta tradīcijas, kuras ieviesa Rīgā no 1964. līdz pat 1991. gadam notikušās un plašu popularitāti guvušās sacensības “Dzintara Volga”. Latvijas Antīko automobiļu kluba rīkotās sacensības “Dzintara Aplis” šogad norisināsies jau trešo gadu, un tajā paredzētas piecas ieskaites klases – VAZ 1300, VAZ 1600, Volga, kā arī Formula Easter un Formula Mondial.

“Dzintara Aplis” 5. posmam “Rīgas Motormuzeja Kauss” šogad ir tas gods būt pirmajām autošosejas sacensībām, kas norisināsies pēc vērienīgajiem atjaunošanas darbiem, kādus Biķernieku trase nebija pieredzējusi kopš tās atklāšanas 1966. gadā.

“Ir liels prieks, ka vēsturiskajā, nupat rekonstruētajā Biķernieku trasē atkal varam redzēt mūsu labākos autosportistus. Trase kļuvusi daudz drošāka, aprīkota ar FIA drošības prasībām atbilstošiem betona nožogojumiem, uzstādītas jaunas trases apmales, kā arī uzklāts kvalitatīvs asfaltbetona segums 750 metru garumā. Esam parūpējušies arī par skatītāju drošību sacensību laikā, uzstādot drošības nožogojumu tribīnēm. Vēlu visiem sportistiem veiksmīgas un aizraujošas sacensības, kā arī skatītājiem lielisku atpūtu Biķernieku trasē!” uz Biķerniekiem aicina trases direktors Aivars Aksenoks.

Volgas Foto: Publicitātes foto

Ieejas biļete uz “Dzintara Aplis” 5. posmu “Rīgas Motormuzeja Kauss” maksās 3 eiro, un tās varēs iegādāties pie ieejas trasē. Ieejas biļete skatītājiem ļaus ne vien vērot sacensību norisi no tribīnēm, bet arī apmeklēt dalībnieku parku, kur maksimāli tuvu aplūkot sporta tehniku un satikt autosportistus.

Svarīgi, ka ieeja sacensībās bez maksas paredzēta tiem skatītājiem, kuri Biķernieku trasē būs ieradušies ar kādu no tautas sporta pārvietošanās līdzekļiem – skrituļslidām, skrituļdēli, skrejriteni, velosipēdu vai citu. Turklāt, starp abiem sacensību braucieniem, apmeklētāji būs laipni aicināti ar saviem braucamajiem doties arī trasē – lai simboliski atklātu trasi un pašu acīm novērtētu Biķernieku trasē veiktos vērienīgos atjaunošanas darbus.

Lai līdzpaņemtais velosipēds vai cits pārvietošanās līdzeklis nepagrūtinātu sacensību vērošanu, Biķernieku trases teritorijā būs izveidota arī īpaša apsargājama velonovietne, kur droši atstāt savu pārvietošanās līdzekli laikā, kad pa trasi trauksies vēsturiskās sporta automašīnas.

PLĀNOTĀ SACENSĪBU PROGRAMMA:

9:30 Treniņbraucieni/ kvalifikācija: VAZ 1300, VAZ 1600

9:50 Treniņbraucieni/ kvalifikācija: Volga

10:10 Treniņbraucieni/ kvalifikācija: Formula Easter, Formula Mondial

11:00 1. brauciens, 12 apļi:

VAZ 1300, VAZ 1600

Volga

Formula Easter, Formula Mondial

13:00 Pārtraukums/ Trases atklāšanas pasākums

14:00 2. brauciens, 12 apļi:

VAZ 1300, VAZ 1600

Volga

Formula Easter, Formula Mondial

16:30 Apbalvošana

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti