Šonedēļ Biķernieku trasē tiks noskaidroti jaunie Baltijas un Latvijas autošosejas čempioni

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 26.septembris 2015 9:03

Šajā svētdienā, 27. septembrī, Biķernieku trasē atkal trauksies ātrākās Baltijas automašīnas, lai noskaidrotu jaunos Baltijas, Latvijas un Lietuvas autošosejas čempionus.

Debijas sacīkstes noslēdzošajā autošosejas posmā aizvadīs Latvijas autokrosa čempione Beate Klipa, kura startēs “Kumho Challenge Super 1600” klasē ar “Frod Fiesta R2” automašīnu.

“Kumho Challenge” klasēs uz starta stāsies kopā 15 sportisti. “Super 1600” klasē čempiona titula ieguvējs jau ir noskaidrots – to posmu pirms sezonas beigām izcīnījis Kristaps Mietulis, tomēr par interesantu sezonas noslēgumu parūpējusies šī gada Latvijas autokrosa čempione Beate Klipa, kura nolēmusi izmēģināt spēkus sev neierastā sporta disciplīnā – autošosejā.

Foto: Publicitātes attēls

“Komanda izteica piedāvājumu pamēģināt un tā kā esmu vienmēr gatava jauniem izaicinājumiem, tad piekritu. Trešdienas vakarā pirmo reizi iesēdos automašīnā un izbraucu gan “333” trasē, gan Biķerniekos. Autošosejā man viss ir jauns – mašīna, trase un asfalta segums. Viss, ko es sagaidu no šī posma, ir pieredze, jo būs gan jāpārvar sevi, gan jāspēj reaģēt dažādās negaidītās situācijās,” atzīst Beate Klipa.

“Kumho Challenge Nacionālajā klasē” par čempiona nosaukumu cīnīties iespējas vēl ir četriem sportistiem – sezonas līderim Garijam Rožkalnam, pagājušās sezonas vicečempionam Jānim Vankam, Aldim Fokrotam un šīs sezonas debitantam Gatim Drēviņam.

Dienas vidū starts tiks dots izturības sacīkšu pēdējam posma dalībniekiem, kuru vidū ir 17 komandas. Īpaši spraigas cīņas gaidāmas starp kopvērtējuma pirmo un otro pozīciju – attiecīgi “Rotoma Racing” un “Bauer Racing”. “Bauer Racing” komandas sastāvā šajā posmā startēs arī Vācijas “Golf Cup” čempions Robertas Kupčinas, savukārt “Rotoma Racing” komandā startē Lietuvas rallija čempions Ramūnas Čapkauskas.

Foto: Publicitātes attēls

Prestižajā “Baltic Touring Cars” klasē uz starta stāsies 12 sportisti. Viņu vidū arī igauņu vecmeistars Tonu Sommers un spēcīgākie Baltijas braucēji. Viņi izcīnīs Baltijas un Lietuvas čempionu titulus četrās ieskaites klasēs. 19 sportisti startēs Lietuvas nacionālajā “Mini žiedas” čempionātā.

Sacensību braucieni sāksies jau plkst. 10.30 un sacensības noslēgsies plkst. 18.00. Ieejas biļetes cena ir Eur 7,00 un skatītājiem būs iespēja gan vērot sacīkstes no tribīnēm, gan apmeklēt servisa parku un apskatīt dalībnieku automašīnas. Plašākā informācija un sacensību rezultāti būs redzami mājaslapā www.batcc.eu vai Facebook lapā “Baltic Touring Car Championship”.

Baltijas autošosejas čempionāta oficiālais auto no “Autobrava”. Mediju partneri - Delfi.lv, iAuto.lv un Latauto.lv

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti