Latvijas autosportistiem sasniegumi starptautiskajos seriālos

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 27.jūnijs 2016 12:51

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas autosportisti guvuši atzīstamus panākumus starptautiskajās sacensībās un seriālos.

Latvijas autokrosa braucēji, tēvs un dēls Ervins un Justs Grenči sasnieguši Eiropas čempionāta posma Vācijā pjedestālu. Ervins Mačenbergas trasē guva trešo vietu SuperBuggy klasē, bet Justs sasniedza trešo pozīciju JuniorBuggy ieskaitē. Pēc šī panākuma valmierieši katrs savā klasē atrodas Eiropas čempionāta otrajā vietā. Ervins Grencis SuperBuggy par 28 punktiem piekāpjas līderim vācietim Berndam Štūbem. Savukārt Justs Grencis JuniorBuggy cīņā par astoņiem punktiem atpaliek no līdera čeha Milana Vaneka. Vācijā aizvadīts trešais no deviņiem Eiropas autokrosa čempionāta posmiem.

Sacīkstē piedalījās arī brāļi Juris un Andris Kuļikovski. Juris SuperBuggy klasē tehnisku problēmu dēļ sacīksti noslēdza pusfinālā, klasificēts 15. vietā. EČ kopvērtējumā viņš šobrīd 16. vietā. Andris Kuļikovskis Buggy 1600 klasē motora defekta dēļ netika klasificēts. Pēc šīs neveiksmes EČ kopvērtējumā Andris 14. pozīcijā.

Nākamais posms šajā nedēļas nogalē norisināsies Čehijā, Novapakas trasē.

Latvijas kartinga braucējs Valters Zviedris Portugālē aizvadījis otro FIA Kartinga Akadēmijas posmu. Portimau trasē jūrmalnieks progresēja ar katru braucienu. Kvalifikācijā 47 dalībnieku konkurencē tika sasniegta 22. vieta, pēc priekšbraucieniem Zviedris bija 16. pozīcijā, priekšfinālā – 11. vieta, bet finālbraucienā Valters izcīnīja desmito vietu. Rezultāts ievērojami uzlabots, salīdzinot ar 24. vietu pirmā posma Francijā finālā.

ASV aizvadītas leģendārās kalnā braukšanas sacensības Pikes Peak, kurās uz starta stājās Latvijas komanda Drive eO. Tās pilots Raizs Millens ar Latvijā tapušo elektromobili distanci veica astoņās minūtēs un 57,118 sekundēs, kas elektro automašīnām ir jauns rekords, attiecīgi, sasniegta arī uzvara elektroautomobiļu klasē. Absolūtajā vērtējumā Latvijas komandai un Jaunzēlandes braucējam Millenam otrā vieta aiz francūža Romēna Dimā.

Francijā, Pola Rikāra trasē Latvijas braucējs Haralds Šlēgelmilhs aizvadīja trešo Lamborghini Blancpain Super Trofeo seriāla posmu. Sarežģītos laika apstākļos un cīņā ar konkurentiem Haralds pirmajā braucienā sasniedza ceturto vietu, bet otrajā kāpa uz goda pjedestāla – trešā pozīcija. Pēc trim posmiem Šlēgelmilhs šajā seriālā atrodas ceturtajā vietā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti