Vēsturisko automašīnu sacīkstes „Dzintara Aplis” atgriežas Biķernieku trasē

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 28.jūlijs 2016 13:43

31. jūlijā, Rīgā atgriežas vēsturisko automašīnu Latvijas čempionāta un kausa izcīņa „Dzintara Aplis” ar sezonas 4. posmu. Žiguļi, volgas un vēsturiskās formulas šogad pirmo reizi sacentīsies slavenajos Biķernieku trases līkumos. “Draudzības kausa” ietvaros šo posmu apmeklēs arī vairāki desmiti ārvalstu sportistu.

Šis būs „Dzintara Apļa” pirmais posms, kurš pēc ilgāka pārtraukuma norisināsies Rīgā, Biķernieku trasē. Trīs līdzšinējie čempionāta un kausa posmi aizvadīti Pērnavas trasē. Rīgā uz starta stāsies piecas šo vēsturisko automašīnu klases: “VAZ 1300”, “VAZ 1600”, “VOLGA”, “Formula Easter” un “Formula Mondial” ar kopumā vairāk nekā 60 dalībniekiem. Katra klase aizvadīs divus sacensību braucienus.

„Dzintara Apļa” ceturtā posma ietvaros notiks arī jaunizveidotā „Draudzības kausa” otrais un noslēdzošais posms, kura ietvaros latviešu braucējiem konkurenci sastādīs arī sportisti no Krievijas, Ukrainas, Balkrievijas, Vācijas, Moldovas, Gruzijas, Lietuvas un Igaunijas. “Draudzības kauss” izveidots pēc abu valstu sportistu iniciatīvas, kad pagājušā gadā latviešu autosportisti piedalījās "Moscow Classic GP" sacīkstēs Krievijā.

Pēc trim aizvadītajiem posmiem šobrīd kopvērtējumā „VAZ 1300” klasē pirmo vietu ieņem Aivars Laipnieks, otrajā vietā atrodas Mārtiņš Lagzdiņš un trešo vietu ieņem lietuvietis Juzefs Maļevskis (Juzef Malevski). „VAZ 1600” klasē pēc trīs aizvadītajiem posmiem pirmajā vietā ir Rūdolfs Šmits, tikai par sešiem punktiem atpaliek Kristaps Ābols un trešais ir Toms Bērziņš.

Labākie starp “VOLGA” braucējiem šobrīd ir Ainars Šēnfelds, bet viņam uz papēžiem min Andrejs Paupers, kuram ir tikai par diviem punktiem mazāk. Trešo vietu šobrīd ieņem Ivars Janeks.

Vēsturiskās „Formula Mondial” klasē pārliecinoši labākais pēc aizvadītajiem trīs posmiem ir igaunis Jāks Kūls (Jaak Kuul), otrajā vietā vēl viens igauņu sposrtists Tāvi Krons (Taavi Kroon) un trešajā vietā veiksmīgi iespraucies latvietis Itālo Alsiņš. Arī „Formula Easter” klasē labākais šobrīd ir igaunis - Toivo Ninnas, otro vietu ieņem Andris Griķis un trešajā pozīcija Robertam Tomam.

Atbalsta iAuto.lv - jau 15 gadus pirmais auto portāls Latvijā!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti