Nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisināsies vērienīgas vēsturisko automašīnu sacīkstes

 

Foto: Publicitātes attēls

pr@go4speed.lv | 29.jūlijs 2016 13:12

Jau šajā nedēļas nogalē, 31. jūlijā, Biķernieku trasē visiem vēsturisko automašīnu cienītājiem būs lieliska iespēja vērot sacensību „Dzintara Aplis” 4. posmu un „Draudzības kausa” otro, noslēdzošo posmu.

Svētdien trasē dosies žiguļi, volgas, moskviči un vēsturiskās formulas - kopumā vairāk nekā 70 dalībnieki. Sacensībās kuplā skaitā piedalīsies arī ārzemju sportisti, kuru vidū būs arī pazīstami šo sacensību veterāni.
„Dzintara Apļa” ceturtā posma ietvaros notiks arī jaunizveidotā „Draudzības kausa” otrais un noslēdzošais posms, kura ietvaros latviešu braucējiem konkurenci sastādīs arī sportisti no Krievijas, Ukrainas, Balkrievijas, Vācijas, Moldovas, Gruzijas, Lietuvas un Igaunijas. Viņu vidū būs arī vairāki šo sacensību veterāni. Viens no tiem - leģendārais Krievijas formulu braucējs Edgars Lindgrens, kurš šobrīd ir jau 82 gadu vecs. Uz sacīkstēm Rīgā ieradīsies arī vismaz 10 Moskvich automašīnas, kuras startēs Draudzības kausa ieskaitē.
“Šīs noteikti būs vienas no vērienīgākajām vēsturisko automašīnu sacīkstēm Biķernieku trasē. Gaidām kuplā skaitā ierodamies ārzemju sportistus, ar kuriem jūnija sākumā sacentāmies Draudzības kausa 1. posmā Maskavas Raceway trasē,” stāsta sacensību VAZ klases dalībnieks un entuziasts Mārtiņš Lagzdiņš.

Sacensību dienas sākums paredzēts plkst. 9:45, kad visas ieskaišu klases aizvadīs pirmos treniņbraucienus un kvalifikāciju. Plkst. 11:00 savā pirmajā sacencību braucienā dosies „Formula” (Easter un Mondial), kam sekos „Volga” un „VAZ” automašīnas kopā ar “Moskvich” klases braucējiem. Pēc neilgas pauzes plkst. 13:15 visas klase tādā pat secībā brauks savus otros braucienus, kad noskaidrosies vēsturisko automobīļu sacensību „Dzintara Aplis” 4. posma un „Draudzības kausa” ātrākie un veiksmīgākie autosportisti. Pēc sacensību braucieniem sekos apbalvošana.

Ieejas maksa uz vēsturisko automašīnu kausa izcīņu „Dzintara Aplis” 31. jūlijā būs 5 eiro. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt dalībnieku parku. Ieeja trasē no plkst. 9.00. Plašāka informācija pieejama oficiālajā mājaslapā www.dzintaraaplis.lv vai tāda paša nosaukuma Facebook lapā.

"Dzintara Aplis" sacensību programma 31. jūlijā:
9:45 – 10:05 Treniņi/Kvalifikācija Formula (Easter un Mondial)
10:10 – 10:30 Treniņi/Lvalifikācija Volga
10:35 – 10:55 Treniņi/Kvalifikācija VAZ (1300 un 1600)
11:00 – 11:30 1. brauciens Formula (Easter un Mondial)
11:35 – 12:05 1. brauciens Volga
12:10 – 12:40 1. brauciens VAZ (1300 un 1600)
12:45 – 13:15 Pusdienu pauze
13:15 – 13:45 2. brauciens Formula (Easter un Mondial)
13:50 – 14:20 2. brauciens Volga
14:25 – 14:55 2. brauciens VAZ (1300 un 1600)
15:45 – 16:15 Apbalvošana

Sacensības atbalsta pirmais auto portāls iAuto.lv - jau 15 gadus Latvijā!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti