“Riga Summer Race” ietvaros norisināsies vēsturisko automobiļu VAZ un VOLGA izturības brauciens (+ video)

 

Foto: Publicitātes attēls

Evita Tīdmane | 13.augusts 2016 8:18

Jau pēc nedēļas, 20. un 21. augustā, Biķernieku trasē notiks šīs vasaras vērienīgākās autošosejas sacīkstes - Baltijas autošosejas festivāls „Riga Summer Race”.

Festivāls šogad svin savu 5 gadu jubileju un Biķernieku trasē pulcēs teju visu veidu šosejas spēkratus. Organizatori ziņo, ka svētdienā skatītāji varēs vērot unikālu vēsturisko automašīnu VAZ un VOLGA izturības braucienu.

Paredzēts, ka vērturiskās automašīnas uz starta stāsies svētdien, 21. augustā. Trasē dosies aptuveni 15 VAZ un VOLGA vēsturiskās automašīnas. Interesanti, ka šāda formāta sacensībās vēsturiskās automašīnas piedalīsies pirmo reizi. Izturības brauciens norisināsies 45 minūšu garumā ar vienu obligāto “pitstopu” 5 minūšu garumā, kura laikā drīkstēs veikt braucēju maiņu.

Divu dienu garumā Biķernieku trasē skatītāji varēs apskatīt aptuveni 100 dažādu veidu autošosejas spēkratus. Bez vēsturiskajiem automobiļiem, uz sacensībām plāno ierasties aptuveni 12 “Legend Car” braucēji no Krievijas, Somijas un Latvijas. Tāpat Rīgā ieradīsies Baltijas un citu valstu jaudīgājās “Baltic Touring Cars” klases automašīnas, tostarp arī somu zvaigzne Mika Virtanens ar “Renault Megane Trophy” un lietuvietis Egidijus Valeiša ar “Porsche 911 GT3”. Spraigas cīņas gaidāmas Latvijas čempionāta “Kumho Challenge” klasēs, kurās, kā ierasts startēs kupls dalībnieku pulks.

Plaši pārstāvētas būs “ENEOS OIL 6H izturības sacīsktes”, kurām jau reģistrējušās 17 komandas, tostarp arī 3 latviešu komandas – “Bruno Racing Team”, kuri izturības sacīkstēs uz starta stāsies pirmo reizi, savukārt “Zvaigzne Motorsport” un “Flash Racing” savā mājas trasē var sagādāt skatītājiem interesantu cīņu par uzvaru īpašājās 6 stundu sacīkstēs.

Sacensības atbalsta portāls iAuto.lv - jau 15.gadus Latvijā!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti