ASV drifta zvaigznes sajūsmā par Biķernieku trasi un Latvijas laukiem

 

Foto: Publicitātes foto

HGK Motorsport | 1.septembris 2016 15:32

Jau šo sestdien, 3. septembrī, Biķernieku trasē „HGK Drift Challenge” sacensībās piedzīvosim vēl neredzētu cīņu starp Formula Drift pilotiem un Eiropas eliti. ASV drifta zvaigznes – Raiens Tuerks, Čelsijs Denofa un Mets Pauers – jau ieradušās Rīgā un dalījušās pirmajos iespaidos par Latviju, Biķernieku trasi un gaidāmajām sacensībām.

Formula Drift zvaigzne Raiens Tuerks (Ryan Tuerck) Latvijā jau pabijis pirms trīs gadiem, kad Austrumeiropas drifta čempionāta posmā Rīgā izcīnīja otro vietu. „Manas atmiņas ir ļoti labas, es mīlu Biķernieku trasi un šeit esmu izbaudījis panākumus jau iepriekš. Trase ir fenomenāla un nevaru vien sagaidīt lielisko nedēļas nogali pie „HGK Kit Car stūres,” tā pirms sacensībām Raeins Tuerks.

„Esmu piedalījies pāris pasākumos Eiropā, tomēr startēt sacensībās līdz šim nav sanācis. Esmu sajūsmā par iespēju sacensties ar dažādiem pilotiem. Man patīk, ka tiekas dažādi drifta stili un cilvēki, tādēļ šis būs viens no labākajiem pasākumiem, kurā esmu piedalījies,” tā par piedalīšanos „HGK Drift Challenge” Formula Drift pilots Čelsijs Denofa (Chelsea Denofa).

Taujāts par to, ko viņš par Latviju un Eiropu ir dzirdējis pirms tam, Denofa atbild, ka „automašīnas izskatās lieliskas, un tā kā esmu viens no retajiem, kas Formula Drift brauc ar eiropiešu auto, tad būs aizraujoši tās redzēt šeit lielākā skaitā. Esmu dzirdējis, ka braucēji šeit ir ļoti meistarīgi, tādēļ būs interesanti vērot, kā mēs amerikāņi spēsim turēties pretim”.

Pirmie iespaidi par Latviju pozitīvi arī Formula Drift stila etalonam Metam Pauersam (Matt Powers): „Biķernieku trase reportāžās izskatījās skaista un tāda ir arī dzīvē, tādēļ esmu sajūsmā par piedalīšanos „HGK” pasākumā. Pirmie iespaidi par Latviju? Skaisti lauki, ļoti laba kafija un garšīgs ēdiens.”

Bez iepriekšminētajām ASV drifta zvaigznēm, starp kurām ierindojams arī mūsu pašu „HGK” pilots Kristaps Blušs, uz starta 3. septembrī izies iespaidīga Eiropas izlase. To starpā profesionālākā komanda Eiropas driftā – Budmat Auto – ar poļu pilotiem Dāvidu Karkosiku un Pjotru Viečeku, tāpat no Polijas ieradīsies Pāvels Trela, kurš latviešu skatītājiem palicis atmiņā ar vairākām iespaidīgām avārijām Biķerniekos. Jāatzīmē arī, protams, Latvijas drifta zvaigznes – Jāni Eglīti, Ivo Cīruli, Ingemāru Jēkabsonu un Edmundu Ērgli.

Pirmo reizi darbībā Eiropā redzēsim arī „HGK” būvēto Sergeja Kabargina Chevrolet Corvette, kas pagājušogad satricināja Formula Drift pasauli. Kļuvis arī zināms ar kādiem spēkratiem startēs Formula D piloti – Kristaps Blušs pilotēs 1000 Zs attīstošo „HGK Croco”, ar kuru 2014. gadā kļuva par Austrumeiropas čempionu, Raiens Tuerks brauks ar sev jau pazīstamo „HGK Kit Car”, Čelsijs Denofa stūrēs „HGK” šogad uzbūvēto Kaspara Bertāna „BMW E92 M3”, savukārt Mets Pauers brauks ar Venta Pečaka „Nissan 350Z”.

„HGK Racing” 10 gadu jubilejas svinībām gan sportisti, gan skatītāji varēs iesildīties jau piektdien, 2. septembrī, kad no 14:00 līdz 18:00 trasē norisināsies treniņbraucieni. Īstās sacensības startēs sestdien, 3. septembrī, ar atklāšanas ceremoniju 13:00, pēc kuras 13:30 sekos finālbraucieni. Izturīgākie drifta līdzjutēji gan Biķernieku trasē var ierasties jau no 11:00, kad tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti