Pietiek! - par F-1 karjeras beigām paziņo pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa

 

Foto: Twitter

Nozare.lv | 1.septembris 2016 14:39

Viens no visu laiku pieredzējušākajiem Pirmās formulas (F-1) pilotiem Felipe Masa no Brazīlijas ceturtdien paziņoja, ka pēc šīs sezonas noslēgs karjeru.

Pašlaik 35 gadus vecais sportists F-1 debitēja "Sauber" komandas rindās 2002.gadā un līdz šim piedalījies 242 sacīkstēs. Tas viņam dod devīto vietu starp pilotiem, kas aizvadījuši visvairāk sacīkšu, bet starp aktīvajiem braucējiem viņš ir ceturtais, atpaliekot no Džensona Batona, Fernando Alonso un Kimi Reikenena.

Masa savas karjeras laikā uzvarējis 11 posmos, bet 2008.gadā pasaules čempionāta kopvērtējumā palika otrais, turklāt Lūisam Hamiltonam piekāpās vien par vienu punktu.

Pēdējās sezonās Masa pārstāv "Williams" komandu, kas nākamajai sezonai vēl nav nosaukusi nevienu pilotu.
"Pēdējos mēnešos daudz esmu domājis par savu nākotni un pieņēmu lēmumu, ka pēc sezonas atstāšu F-1," raksta Masa, neizslēdzot iespēju piedalīties kādās citās autosporta sacīkstēs. "Dzīve mums piedāvā daudzas izvēles, un domāju, ka esmu nonācis pie brīža, kad jāsāk darīt kaut kas citāds."

Masa "Sauber" komandā pavadīja pirmās trīs pilnās sezonas, bet pirms 2006.gada sezonas ieguva iespēju kļūt par leģendārā Mihaela Šūmahera komandas biedru "Ferrari" rindās. Šo komandu viņš pārstāvēja līdz pat 2013.gada sezonas beigām, kad pārgāja uz "Williams".

Masa par karjeras beigām paziņojis pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā Itālijas "Grand Prix" Moncas trasē, un viņš uzsvēra, ka tas nav noticis nejauši, jo 2006.gadā tieši šo sacensību laikā par karjeras beigām pavēstīja arī Šūmahers.

"Izvēle par F-1 karjeras beigām paziņot Moncā nav nejauša," piebilda brazīlietis. "Pirms desmit gadiem Moncā arī kāds braucējs paziņoja par karjeras beigām. Un tam ir bijusi lielākā ietekme uz karjeru - Mihaels Šūmahers."
"Tiku paaugstināts uz "Ferrari" tās sezonas sākumā, bet man jau sākotnēji teica, ka 2007.gadā ieradīsies Kimi Reikenens. Līdz ar to mana pieredze kā "sarkanajam" būtu bijusi vien sezonu ilga," stāsta Masa. "Tomēr Mihaels pieņēma lēmumu apstāties, un es varēju turpināt braukt "Ferrari"."

2008.gadā Masa bija galvenais favorīts uz čempiona titulu, tomēr Singapūras "Grand Prix" izcīņā viņa formulā tīšām ietriecās tautietis Nelsons Pikē juniors un praktiski laupīja izredzes uz titulu. Savukārt 2009.gadā viņam nācās izlaist lielu daļu sezonas, kad Ungārijas "Grand Prix" laikā pa viņa ķiveri trāpīja no cita tautieša Rubensa Baričello automašīnas atlūzusi gandrīz kilogramu smaga atspere.

Šajā sezonā Masa pirmajos 13 sezonas etapos guvis 39 punktus, kas viņam kopvērtējumā ļauj atrasties desmitajā pozīcijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti