Latvijas drifta sezona noslēdzas ar notikumiem bagātām sacensībām (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Elina Berke | 20.oktobris 2016 10:16

Pagājušo sestdien, 15. oktobrī, Biķernieku trasē norisinājās Latvijas drifta sezonas noslēguma sacensības.

Triobet Latvijas drifta kausa Street un ProAm klasēs triumfēja Agris Čivčs un Oskars Pūliņš, savukārt Triobet Latvijas drifta čempionātā uzvarētājs tika noteikts pēc kvalifikācijas rezultātiem, kurā attiecīgi labākais Voldemārs Siliņš.

Sacensību diena iesākās agri, jo jau 9:00 Street klase aizvadīja savus kvalifikācijas braucienus. No 28 dalībniekiem finālbraucieniem kvalificējās 16 labākie. Pirmo divnieku veidoja brāļi Jānis un Intis Bērziņš, savukārt trešais rezultāts kopvērtējuma līderim Agrim Čivčam. Tandēmu braucieni iesākās ar pārsteigumu, jo kvalifikācijas uzvarētājs Jānis Bērziņš TOP 16 piekāpās Dainim Valeinim. Jāatzīmē, ka Valeinis TOP 8 pārspēja vēl vienu favorītu Patriku Žunnu, pirms pusfinālā piedzīvoja zaudējumu pret Matīsu Krēsliņu.

Pārsteidzošs zaudējums TOP 8 kārtā pret Inti Bērziņu arī kopvērtējuma otrajā pozīcijā esošajam Edijam Lūkinam. Viņa galvenais konkurents Čivčs nākamajā tandēmā izslēdza Bērziņu un iekļuva finālā, kurā beigās uzveica arī Krēsliņu. Cīņā par trešo vietu šajā posmā pārāks beigās Intis Bērziņš. Atšķirībā no pārējām klasēm Street šosezon vēl priekšā viens posms, pirms kura gan Čivčs tagad iekrājis ievērojamu pārsvaru pār Lūkinu.

ProAm ieskaites kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja Jānis Brālītis, Ervīns Žuks un kopvērtējuma līderis Aleksandrs Murajs. Interesanti gan, ka visi trīs jau TOP 8 kārtā piedzīvoja zaudējumus, neiesaistoties cīņā par uzvaru. Murajs pirms noslēdzošā posma gan bija iekrājis ievērojamu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Rinaldu Rižovu, līdz ar to viņš, pat neraugoties uz Rižova trešo vietu posmā, varēja svinēt uzvaru ProAm klases kopvērtējumā.

Nepatīkams moments tika piedzīvots Žuka un Andra Liparta TOP 8 cīņā. Tās laikā Žuks izslīdēja no trases un sadūrās ar igauņu foto operatoru, kurš bija izvēlējies nedrošu atrašanās vietu trasē. Lai arī sadursme izskatījās ļoti traka, par laimi, video operators tika cauri vien ar vieglu izbīli un sasitumiem.

ProAm finālā savā starpā tikās Oskars Pūliņš un Andris Liparts. Pārāks šajā cīņā bija Pūliņš, kurš visas dienas garumā rādīja ātru un stabilu sniegumu, pelnīti svinot uzvaru ProAm sezonas noslēgumā.

PRO klasē viss kā ierasti iesākās ar kvalifikāciju, kurā pirmās četras vietas izcīnīja Voldemārs Siliņš, brāļi Ingemārs un Ingus Jēkabsoni un Ēriks Ulass. Tā kā kvalifikācijā punktus ieguva 12 piloti, tad pirmais četrinieks automātiski jau iekļuva TOP 8 kārtā.

Kā ierasts, šiem četriem braucējiem tika dota iespēja veikt savus solo braucienus, kuru laikā Siliņam pa visu trasi izlija dzesēšanas šķidrums (tosols). Tā kā tas asfaltu padara ļoti slidenu, tad sekoja vērienīgi trases uzkopšanas darbi, pēc kuriem visiem braucējiem tika doti testa braucieni. Šo braucienu laikā diemžēl vēlreiz uz trases izlija tosols, kas apvienojumā ar sagaidāmo tumsu drošības apsvērumu dēļ lika sacensības apturēt.

Pēc nenotikušajiem PRO tandēmu braucieniem uzvarētāji šajā klasē tika apbalvoti pēc iepriekš minētajiem kvalifikācijas rezultātiem. Jāatzīmē gan, ka par šo posmu kopvērtējumā tika ieskaitīti vien kvalifikācijā iegūtie punkti, kas nozīmēja, ka pirmais trijnieks gada griezumā palika nemainīgs – savu otro Latvijas čempiona titulu varēja svinēt Ingus Jēkabsons, vicečempions Dāvids Jaunākais, bet trešā vieta Voldemāram Siliņam.

Pēdējais drifta pasākums šosezon Biķernieku trasē norisināsies nākamnedēļ svētdien, 30. oktobrī. Drift Games un drifta vizināšanas ietvaros notiks arī Triobet Latvijas drifta kausa Street klases noslēdzošais posms, kurā tiks noskaidroti šīs ieskaites sezonas uzvarētāji.

Triobet Latvijas drifta kausa 8. posma rezultāti:
Street
1. Agris Čivčs, BMW M3 (E36)
2. Matīss Krēsliņš, BMW 325 (E36)
3. Intis Bērziņš, BMW 3. sērija (E30)

ProAm
1. Oskars Pūliņš, BMW 340 (E36)
2. Andris Liparts, BMW 344 (E30)
3. Rinalds Rižovs, BMW 340 (E30)

Triobet Latijas drifta čempionāta 7. posma rezultāti:
1. Voldemārs Siliņš, BMW 344 (E36)
2. Ingemārs Jēkabsons, BMW 6. sērija (E63)
3. Ingus Jēkabsons, BMW 540 (E34)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti