Hamiltons triumfē ASV "Grand Prix" izcīņā un tiek pie 50.uzvaras F-1 karjerā

 

Foto: Twitter.com

Nozare.lv | 24.oktobris 2016 8:11

Pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas svētdien trešo gadu pēc kārtas triumfēja Pirmās formulas (F-1) ASV "Grand Prix" izcīņā, tiekot pie savas 50.uzvaras karjerā, kamēr viņa "Mercedes" komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas, kurš ir kopvērtējuma līderis, finišēja otrajā vietā.

Hamiltons aizvadīja teicamu sacīksti, esot līderpozīcijā no starta līdz finišam, vadību uz īsu brīdi zaudējot tikai pēc boksu apmeklējuma.

Viņš ASV "Grand Prix" izcīņā uzvarēja piekto reizi karjerā, atkārtojot leģendārā vācieša Mihaēla Šūmahera savulaik iespēto.

Zīmīgi, ka Hamiltons kļuva tikai par trešo F-1 pilotu šo sacensību vēsturē, kurš karjeras laikā uzvarējis vismaz 50 sacīkstēs. Vairāk panākumu ir tikai Šūmaheram (91) un francūzim Alēnam Prostam (51).

Hamiltons sezonas 18.posmā 56 Ostinas trases apļus veica stundā, 38 minūtēs un 12,618 sekundēs, bet Rosbergs viņam zaudēja 4,520 sekundes.

Čempionāta līderis sacensības sāka no otrās pozīcijas, taču startā palaida garām austrālieti Danielu Rikjardo ("Red Bull"), tomēr sacensību vidū viņš ar veiksmīgāku boksu apmeklējumu politiku atguva sev tik vēlamo otro vietu.

Arī atlikušajos trīs posmos Rosbergam pietiks ar finišiem otrajā vietā, lai tiktu pie čempiona titula, jo viņš kopvērtējumā saglabā 26 punktu pārsvaru pār Hamiltonu.

Tikmēr trešais palika Rikjardo, kurš uzvarētājam zaudēja jau 19,692 sekundes.

Tālākās vietas ieņēma "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas, kā arī cits bijušais pasaules čempions Fernando Alonso no Spānijas ("McLaren"). Alonso sacensību beigās aizraujošā cīņā pārspēja savu gados jaunāko tautieti Karlosu Sainsu junioru ("Toro Rosso").

Pie kopvērtējuma punktiem tika arī pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa ("Williams"), kurš ieņēma septīto vietu, kā arī meksikānis Serhio Peress ("Force India"), brits Džensons Batons ("McLaren") un francūzis Romēns Grožāns ("Haas").

Tikmēr neveiksme piemeklēja jauno nīderlandiešu talantu Maksu Verstapenu no "Red Bull" vienības, kuram pēc formulas tehniskām ķibelēm 30.aplī nācās izstāties. Tobrīd Verstapens atradās piektajā pozīcijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam trīs sacīkstes pirms sezonas beigām ir 331 punkts, bet viņam ar 305 punktiem seko Hamiltons. Savukārt 227 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Rikjardo, bet pie 177 punktiem ticis Fetels, kurš apsteidza savu komandas biedru Kimi Reikenenu no Somijas.

Arī Reikenens svētdien piedzīvoja tehnisku ķibeli un drīz pēc boksu apmeklējuma bija spiests izstāties.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere "Mercedes" tikusi pie 636 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau iepriekšējā posmā. Tikmēr "Red Bull" ir 400 punkti, bet "Ferrari" iekrājusi 347 punktus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 2

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti