Brauns kļūs par Eklstouna aizstājēju F-1 vadītāja amatā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 1.novembris 2016 15:39

Pirmās formulas (F-1) aprindās labi zināmais Ross Brauns kļūs par jauno F-1 vadītāju, stājoties ilggadējā šo sacensību rīkotāja Bērnija Eklstouna vietā, vēsta Vācijas izdevums "Auto Bild".

jau ziņoja, ka Eklstouns septembra sākumā sev piederošo F-1 par 4,4 miljardiem dolāru (3,8 miljardiem eiro) pārdeva ASV mediju uzņēmumam "Liberty Media". Līdz šim ar sacensību pārvaldīšanu nodarbojās Eklstounam piederošā "CVC Capital Partners".

Brauns popularitāti ieguva savulaik vadot komandas, kurās startēja leģendārais Mihaēls Šūmahers, kurš izcīnīja septiņus F-1 pasaules čempiona titulus. Brauns vadīja "Benetton" komandu, bet pēc tam bija "Ferrari" sporta direktors.

"Ferrari" komandu Brauns pameta 2006.gada izskaņā, bet F-1 atgriezās pēc gada, lai strādātu "Honda" komandā, kura 2009.gadā pārtapa pār "Brawn GP", sagādājot britam Džensonam Batonam pirmo un līdz šim vienīgo pasaules čempiona titulu. "Brawn GP" pēcāk pārņēma "Mercedes", bet Brauns šo vienību pameta 2013.gadā.

Iepriekš tika ziņots, ka Eklstouns paliks F-1 izpilddirektora amatā, taču tagad tiek vēstīts, ka Brauns jau ir noslēdzis vienošanos ar "Liberty Media" un pārņems F-1 vadību. Brauna kā F-1 vadītāja kandidatūrai piekritusi arī Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

F-1 pārdošanas process tiks pabeigts nākamajā gadā, kad to apstiprinās regulatori, "Liberty Media" un FIA.
"Liberty Media" korporācijai jau līdz šim pieder vairāki sporta un izklaides biznesa projekti, piemēram, Beisbola augstākās līgas (MLB) vienība Atlantas "Braves" un satelīta radio "SiriusXM".

 
Visi komentāri
 
. 5.novembris 2016 16:23
0 0 Atbildēt

Tiešām prieks redzēt šādu izvēli. Ross Brawn manuprāt ir viens no izcilākajiem komandas vadītājiem moderno F1 vēsturē. Ferrari, Honda, tad pašam sava komanda, kuru starp citu uzcēla no pelniem un tad izveidojot MercedesGP.

F1 liktenis ir labās rokās

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti