Fetels izsprūk no soda pēc F-1 sacīkšu direktora nolamāšanas (+ video)

 

Foto: Publicitātes foto

Nozare.lv | 3.novembris 2016 9:04

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) otrdien izteica brīdinājumu Pirmās formulas (F-1) vācu pilotam Sebastjanam Fetelam, kurš Meksikas "Grand Prix" laikā nolamāja sacensību direktoru Čārliju Vitingu.

FIA prezidents Žans Tods izlēmis "izņēmuma dēļ" nesodīt Fetelu, kurš atvainojies Vitingam.

"Ferrari" komandu pārstāvošais četrkārtējais pasaules čempions svētdienas sacīkstes beigās bija ļoti neapmierināts ar Nīderlandes braucēju Maksu Verstapenu ("Red Bull"). Tas Fetelam lika radio sakaros izteikt vairākas Verstapenam un Vitingam veltītas rupjības, kuras televīzijas ēterā nācās cenzēt.

"Nekavējoties pēc incidenta, Sebastjans Fetels sameklēja Čārliju Vitingu, izsakot nožēlu par savu uzvedību," teikts FIA paziņojumā. "Tāpat viņš pēc paša iniciatīvas nosūtīja vēstules Žanam Todam un Čārlijam Vitingam, kurās atvainojās."

Līdz ar to Tods izlēmis, ka šoreiz vācu pilots tiks cauri sveikā bez soda, kaut Fetelam atgādināts, ka visiem sacīkšu dalībniekiem jābūt cieņpilniem, lai rādītu labu piemēru jaunākajai paaudzei.

Svētdien par Meksikas posma uzvarētāju kļuva iepriekšējo divu gadu pasaules čempions, brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes", kuram sekoja komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas. Sākotnēji trešais bija Verstapens, taču viņš sacīkstes gaitā pēc kāda līkuma saīsināšanas nepalaida garām Fetelu, tāpēc pilotam tika piemērots piecu sekunžu sods, kas viņu atmeta uz piekto pozīciju.

Tikmēr Fetels uzreiz pēc sacīkstes varēja kāpt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena, kamēr ceturtais bija otrs "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Tiesa, pāris stundas pēc sacensībām stjuarti nolēma jau Fetelam, kurš šajā posmā izcēlās ar agresīvu braukšanu, piemērot desmit sekunžu sodu, jo viņš vienā no epizodēm pārāk vēlu bremzējis un bloķējis Rikjardo. Šāds vācieša izgājiens tika raksturots "nenormāls" un "potenciāli bīstams".

Līdz ar to pie trešās vietas Meksikas posmā svētdien tika Rikjardo, kurš finiša līniju sasniedza vien piektais.

Pats Verstapens izteicās, ka viņam pēc līkuma nogriešanas nav bijusi nepieciešamība atdot savu vietu Fetelam, jo nobrauktā distance no tā nav samazinājusies. Savukārt Fetels atzina, ka lamāšanās notikusi emociju karstumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms sezonas pēdējiem diviem posmiem līderim Rosbergam ir 349 punkti, kamēr 330 iekrājis Hamiltons. Trešais ar 242 punktiem ir Rikjardo, kamēr Fetels ticis pie 187 punktiem.

Ja Hamiltons cer iegūt pasaules čempiona titulu, viņam nākamajos divos posmos jācer arī uz Rosberga neveiksmi, jo ar divām brita uzvarām atlikušajās sacensībās nepietiks.

Nākamais F-1 sezonas posms notiks 13.novembrī Brazīlijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti