Baltijā norisināsies pasaules līmeņa salonautomašīnu seriāla TCR Baltijas kausa izcīņa 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Evita Tīdmane | 19.decembris 2016 10:40

Sākot ar 2017. gada sezonu, Baltijas valstis pievienosies prestižajam TCR salonautomašīnu seriālam. 2017. gadā Baltijas autošosejas čempionāta ietvaros trīs posmos norisināsies “TCR Baltic Trophy” kausa izcīņa.

TCR is starptautisks sacensību seriāls, kas izveidots paralēli pasaules autosošosejas čempionātam (WTCC), uzsvaru liekot uz mazākām izmaksām. TCR pēdējos divos gados ir ieguvis lielu popularitāti Eiropā - atsevišķi TCR čempionāti tiek organizēti Vācijā, Beneluksa valstīs, Krievijā, Itālijā un citviet pasaulē.

TCR Baltijas kausa izcīņas norisi, sākot ar nākamo gadu, ir apstiprinājušas visas Baltijas valstu Automobiļu federācijas.

“Lai arī šobrīd Baltijā ir tikai dažas šādas automašīnas, tas ir liels solis, lai palielinātu autošosejas sacensību popularitāti Baltijas valstīs. TCR savā starpā konkurē gandrīz vienādas automašīnas, kas garantē skaistas cīņas trasē. Ieviešot TCR klasi Baltijas valstīs, mums ir lieliska iespēja uz sacīkstēm uzaicināt braucējus no citām valstīm,” stāsta Latvijas Automobiļu federācijas Šosejas komisijas vadītājs Jānis Ducmanis.

TCR sacenšas 2WD automašīnas, kas aprīkotas ar 2,0l benzīna turbo dzinēju ar aptuveni 330 ZS. Šobrīd TCR automašīnas piedāvā 9 auto ražotāji: “Audi”, “Opel”, “Volkswagen”, “Honda”, “Seat”, “Subaru”, “Kia”, “Ford” un “Alfa Romeo”. Tās var iegādāties ikviens interesents, tāpēc rūpnīcas nav tieši saistītas ar sacīkstēm.
Automašīnām ir pieļaujamas minimālas pārbūves, jo seriāla tehniskie noteikumi ierobežo inženieru izpausmes. Šādas automašīnas cena ir sākot no 70 000 eiro, kas ir salīdzinoši zemas izmaksas pasaules līmeņa sacensību tehnikai.

“Organizatori ir parūpējušies, lai “TCR Baltic Trophy” dalībnieki vienlaikus varētu piedalīties vairākās sacīkstēs. Ar šādu automašīnu var startēt gan Baltijas autošosejas čempionāta “BTC2” klases ieskaitē, gan TCR Baltijas kausa izcīņā un Baltijā notiekošajās 1000 km sacīkstēs,” papildina Jānis Ducmanis.

No nākamā gada savu pirmo sezonu uzsāk arī TCR Skandināvijas čempionāts.
TCR Baltijas kausa izcīņas kalendārs 2017. gadam:
1. posms: 28. - 30. Aprīlis (“DeWalt Grand Prix”) – Latvija, Rīga, Biķernieku trase
2. posms: 18. – 20. Augusts (“Riga Summer Race”) – Latvija, Rīga, Biķernieku trase
3. posms: 23. - 24. septembris – Igaunija, Pērnava, auto24ring

TCR izturības sacensību kalendārs:
1. posms: 20. - 22. jūlijs – Lietuva, Palanga (“ENEOS 1006 km Race”)
2. posms: 23. - 24. septembris – Igaunija, Pērnava, auto24ring (“Pärnu 1000 km Race”)

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
. 19.decembris 2016 15:07
1 0 Atbildēt

Opā. DeWalt GP būs tik liels pasākums

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti