Rīgas Ziemas kausa otrajā posmā triumfē Blūms, priekšpiedziņās pirmais Baumanis

 
Eduards Kalve | 21.decembris 2016 8:17

Pagājušajā sestdienā, 17. decembrī, Biķernieku trasē norisinājās Rīgas Ziemas kausa otrais posms. Lai arī laika apstākļi vairāk atgādināja rudeni, sacensībās uz starta izgāja 110 dalībnieki.

Tradicionāli ātrākajās pilnpiedziņas klasēs triumfēja divi piloti – SAILUN 4WD ātrākais Jānis Hāns ar Subaru Impreza, savukārt iAuto 4WD un 4WD OPEN klasēs uzvaras svinēja ar Mitsubishi Lancer Evo startējošais Kalvis Blūms.

Ja pirmajā posmā teju visu trasi klāja ledus un sniegs, šoreiz lielu daļu trases veidoja slapjš asfalts. Lai arī ar katru iebraucienu trase kļuva arvien ātrāka, atsevišķās vietās ledus līdz galam neatkāpās. Cīņas karstumā vairāki braucēji gan pārlieku aizrāvās un ledainajās vietās (īpaši slavenajā elkoņa līkumā) piedzīvoja izslīdēšanas no trases.

Izmaiņas piedzīvoja ne vien trases segums, bet arī posma rezultātu apkopošanas formāts. Ja pirmajā posmā no četriem braucieniem tika saskaitīti divu labāko laiki kopā, tad šoreiz tika pielietota ziemas apstākļiem vairāk atbilstošā punktu sistēma. Par katrā braucienā iegūto vietu tika piešķirti punkti un uzvarētāju noteikšanā tika skaitīti kopā katra pilota divi labākie braucieni.

Īpašajās SAILUN mono klasēs, kurās piedalās dalībnieki ar Sailun Iceblazer WST1 riepu, šoreiz startēja 24 dalībnieki. SAILUN 2WD ieskaitē otrā uzvara pēc kārtas Mikam Ķenavam (VW Golf), kurš aiz sevis atstāja Jāni Spīķi (Opel Corsa) un Nauri Ločmeli (Opel Corsa). SAILUN RWD klasē par pārsteigumu parūpējās Gvido Rozenblūms, apbraucot visus pirmā posma līderus. Otrā un trešā vieta Mārtiņam Kļavam un Voldemāram Kalvem. Interesanti, ka pirmais trijnieks startēja ar vienu un to pašu BMW 323.

SAILUN 4WD uzvara jau iepriekš minētajam Jānim Hānam, kuram ļoti sīvā sekunžu cīņā piekāpās ar Mitsubishi Lancer Evo startējošais Toms Lielkājis, bet trešā pozīcija Mārtiņam Bertam (Subaru Impreza). Jānis Hāns bija iesaistīts arī iespaidīgā sekunžu desmitdaļu cīņā par iAuto 4WD klases uzvaru, kur gan viņam, gan Kalvim Blūmam pa divām braucienu uzvarām. Tomēr Hānam kļūda pirmajā braucienā (izslīdēšana ārpus trases un 30 sekunžu sods), līdz ar to pirmais Blūms, otrais Hāns, bet trešā vieta Tomam Lielkājim. 4WD OPEN četras uzvaras četros braucienos Blūmam, bet otrā un trešā pozīcija Jurģim Meisteram (Mitsubishi Lancer Evo) un Dainim Rasam (Subaru Impreza).

Interesanta cīņa norisinājās iAuto RWD klasē, kur pirmajos divos braucienos pirmais bija Raivis Galviņš (BMW 323) un otrais Mārtiņš Muižnieks (BMW 3. sērija), savukārt noslēdzošajos divos braucienos abi piloti finišēja apgrieztā secībā. Tā kā punktu un vietu skaits viņiem identisks, tad uzvarētājs tika noteikts pēc pēdējā iebrauciena augstākā rezultāta. Tādējādi Muižniekam uzvara, Galviņš otrais, bet trešā vieta Jānim Apsītim.

Muižnieks gan otrajā posmā svinēja vēl vienu uzvaru, jo bija ātrākais arī 2WD OPEN ieskaitē, aiz sevis atstājot divus priekšpiedziņas pilotus – Arti Baumani un Jāni Spīķi. Savā iAuto 2WD klasē gan Artim Baumanim pārliecinoša uzvara, Jānim Spīķim otrā pozīcija, bet trešais rezultāts ar MG ZR startējošajam Reinim Trūpam.

Eiropas rallijkrosa čempionātā pilots Artis Baumanis Rīgas Ziemas kausā piedalījās pirmo reizi, startējot ar speciāli treniņiem iegādātu Renault Clio: „Nolēmu ziemas sezonā negulēt, bet braukt pēc iespējas vairāk un pilnveidot savas braukšanas prasmes. Tā kā mums ir diezgan nepastāvīgi laikapstākļi, bija neziņa ar kādu segumu mūs sagaidīs trase. Iepriekšējā vakarā vēl bija sniegs, bet no rīta jau tas viss bija pārvērties ledū, kas nozīmēja to, ka būs interesanta braukšana. Pats nemaz negaidīju, ka veiksies tik labi un izdosies tik labi nostartēt. Sacensību formāts ir labs, ir pietiekami daudz klases un arī laiks starp braucieniem, lai paspētu izanalizēt iepriekšējos braucienus. Priecē, ka arī tik daudz dalībnieku, kas sagādā konkurenci. Plāns ir startēt pēc iespējas vairākās ziemas sprintu sacensībās.”

Septiņu dāmu konkurencē uzvaru šoreiz izcīnīja Zane Zīverte (Mitsubishi Lancer Evo), triumfējot trijos no četriem iebraucieniem. Otrā vieta Līga Valdmanei (Audi 80 Quattro), bet trešā pozīcija Zanei Lielkājai (Ford Fiesta).

Nākamais Rīgas Ziemas kausa posms Biķernieku trasē norisināsies 8. janvārī. Sacensībās var piedalīties ikviens interesents gan ar ielas, gan ar sporta automašīnu. Ja ir radusies interese, tad sīkāka informācija par aizvadītajām un gaidāmajām sacensībām atrodama gan www.kalvemotorsports.lv mājaslapā, gan arī Rīgas Ziemas kausa Facebook vietnē - https://www.facebook.com/rigasziemaskauss/.

Foto: Raimonds Volonts

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti