2017. gada kartinga sezonas atklāšana un jaunumi

 

Foto: Mārtiņš Jankovskis

prokart | 25.aprīlis 2017 15:02

Jau nākamnedēļ, 6.maijā, mēs tiksimies Madonas Kartinga trasē, lai oficiāli un kopīgi sāktu rakstīt 2017.gada Latvijas kartinga sezonas grāmatu. Tās būs šī gada pirmās sacensības, kur katram dalībniekam un komandai būs iespēja atradīt, kas tad sadarīts sezonas sagatavošanās posmā.

Vienlaicīgi norisināsies Latvijas Kartinga atklātā Čempionāta un Pro-Kart kausa 1.posms. Sezona būs pietiekami gara un, cerams, ka aizraujoša, tāpēc pirms metamies trasē, vēlamies pastāstīt par dažiem lieliem un varbūt ne tik lieliem jaunumiem, kas mūs šosezon sagaida.

Šosezon mūs sagaida 6 sacensības, ko rīkos Pro-Kart - Latvijas Kartinga atklātais Čempionāts, Pro-Kart kauss, kā arī Rotax izaicinājuma kauss norisināsies vienā no sacensību nogalēm. Izņēmums ir vienas sacensības, Nordic Cup, kas norisināsies 03.06. Šajās sacensībās nav iekļauts - Latvijas Kartinga atklātais Čempionāts un Pro-Kart kauss, bet norisināsies Latvijas Rotax izaicinājuma kausa ieskaite. Šīs sacensības organizēs SK333.

Viens no lielākajiem šīs sezonas jaunumiem – sacensības tiks translētas tiešsaistē www.sportacentrs.com mājas lapā, ziņu portālā www.tvnet.lv , mūsu mājas lapā www.prokart.lv un arī mūsu Facebook lapā. Kā arī tiek plānots, ka noslēdzošās sacensības, kas norisināsies atjaunotajā Smiltenes trasē tiks translētas televīzijā.
Šogad Rotax izaicinājuma kausā latviešu sportisti cīnīsies par 6 vietām uz Grand Final, kas šogad norisināsies no 04.11. - 11.11., Portugālē. Kā arī šogad piešķirtas vietas visās Rotax klasēs.

Jelgavas ielu sacensībām šogad būs cits rīkotājs un arī KZ2 Baltijas čempionāts šogad netiek plānots. Savukārt, pirms sezonas 01.05. tiks rīkots Kandavas domes kauss, kuru organizēs Mareks Štolcermanis.

Arī šogad turpinās veiksmīga sadarbība ar LMT Autosporta Akadēmiju, kur šogad pievienojas vēl 4 izglītības iestādes, pavisam kopā nu jau būs 15 kartingi. Akadēmijas braucējiem, kā jau iepriekš, tiks rēķināts savs skolu kausa vērtējums un arī Pro-Kart individuālais vērtējums.

Raket klasei ir mainīts nosaukumu uz R85, pēc būtības nekas cits nav mainījies. Tas darīts dēļ tā, ka šajā klasē atļauti arī Mini60 dzinēji un nosaukums Raket nedaudz mulsina cilvēkus.

Plānots, ka Retro klasē šogad būs tikai 3 sacensības 20.05. SK333, 15.07. Kandavā un 30.09. Smiltenē.

Kā arī būtiski tas, ka TK Senior klasē ieviests ieplūdes restriktors, kas jāiegādājas pie sacensību organizatora. Restriktora maksa 5 EUR.

Dalības maksa mazās klases (R85, TK Junior, MicroMax, MiniMax) 35 EUR, pieaugušo klases 40 EUR, transpondera noma 20 EUR, piektdienas treniņu maksa 30 EUR. Ja iepriekš nav veikta pieteikšanās sacensībām internetā, tad dalības maksa sadārdzinās par 20 EUR. Komandas reģistrācijas maksa 30EUR.

Par licencēm. Pro-Kart ieskaitē drīkst startēt sportisti ar jebkuru LAF kartinga licenci, savukārt Latvijas Kartinga atklātā Čempionāta ieskaitē drīkst startēt sportisti ar ne zemākas kategorijas licenci kā “C”. Ja sportists ar “C” licenci piesaka dalību Pro-Kart kausā, tad viņš nevar cīnīties LČ ieskaitē. Respektīvi, sportistam sezonas sākumā jāizvēlas, kurā ieskaitē startēt, abās vienlaikus startēt nav atļauts. Visu nolikumu oriģinālu kopijas ar LAF apstiprinājumu var saņemt LAF birojā.

Par 6.maija sacensībām, Madonā. Jāņem vērā, ka dalībnieku reģistrācija, tehniskā komisija un riepu izsniegšana, sestdien, norisināsies no plkst. 8:00 – 8:30, pēc kuras sekos dalībnieku sapulce. Atgādinām, ka dalība sapulcē ir obligāta. Dalībnieku novietne tiek atvērta ceturtdien 04.05.2017 no plkst. 08:00. Dalībnieku novietnē vietas tiek piešķirtas tikai sacensību dalībniekiem. Vietas netiek iepriekš rezervētas. Sacensību rīkotāji tās piešķirs saskaņā ar secību, kādā dalībnieki ierodas novietnē. Kā arī piedalīšanās apbalvošanas ceremonijā ir obligāta. Kopējais plānotais sacensību ilgums 06.05.2017 ir no plkst. 8:00 līdz plkst.18:00.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti