Aizvadīts Latvijas drifta sezonas pirmais posms (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Eline Berke | 9.maijs 2017 19:44

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē ar vērienīgām sacensībām tika atklāta Betsafe Baltijas drifta sezona. PRO klasē ar lielisku sniegumu uzvaras laurus plūca Latvijas titulētākais drifteris Jānis Eglīte, finālā pārspējot bijušo Austrumeiropas čempionu Mantas Kulvinskas.


6. un 7. maijā notikušās sacensības vienlaikus bija drifta atklāšanas sacīkstes visām trim Baltijas valstīm, līdz ar to Latvijā ieradās ļoti kupls skaits igauņu un lietuviešu drifteru. Sestdienā norisinājās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Betsafe Baltijas PRO čempionātu pirmie posmi, savukārt svētdienā uz starta stājās Latvijas un Igaunijas drifta kausa pārstāvji.

PRO klasē sacensības sāka vairāk nekā 30 piloti, tomēr sestdienas rīta treniņos tika piedzīvotas vairākas smagas avārijas. Par laimi, neviens sportists savainojumus neguva, tomēr vairākiem spēkratiem sacensības beidzās vēl neiesākušās. Līdz ar to kvalifikācijā uz starta stājās 30 braucēji, no kuriem punktus guva 27 dalībnieki. Attiecīgi kvalifikācijas pirmais piecinieks – Jānis Eglīte, lietuvieši Andrius Čibirka un Kestutis Kelpša, Ēriks Ulass un igaunis Mihkel Norman Tults – jau automātiski iekļuva TOP 16 kārtā.

Tandēmu braucienos iekļuva 8 latvieši, 8 igauņi, 10 lietuvieši un viens soms. Tālākajās cīņās gan labāk veicās latviešiem, jo pusi no TOP 8 veidoja tieši latviešu piloti (Jānis Eglīte, Ingemārs Jēkabsons, Didzis Kozlovskis un Raivis Graudiņš), kamēr no Igaunijas un Lietuvas bija palikuši pa diviem pārstāvjiem.

Jāatzīmē, ka tandēmu egle bija sakārtojusies tik veiksmīgi, ka teorētiski pusfinālos varēja iekļūt visi četri latvieši, tomēr Jēkabsons un Kozlovskis bija spiesti atzīt kaimiņu Mihkel Norman Tults un Mantas Kulvinskas pārsvaru. Tikmēr Eglīte pieveica Valdas Vindzigelskis, bet Graudiņš tika galā ar Karl Sander Lebbin, abiem latviešiem iekļūstot pusfinālā.

Savu uzvaras gājienu pusfinālā turpināja trīskārtējais Latvijas čempions Eglīte, pārspējot dienas labāko igauni Tults, savukārt Graudiņam gan zaudējums pret spēcīgo lietuvieti Kulvinskas. Tālākajā cīņā par trešo vietu pārāks izrādījās igaunis Mihkel Norman Tults, bet finālā ar pārliecinošu sniegumu uzvaru pār lietuvieti izcīnīja Jānis Eglīte. Tādējādi Baltijas PRO sezonas atklāšanā uz goda pjedestāla uzkāpa visu trīs Baltijas valstu pārstāvji.

Svētdienā motoru rūkoņa turpinājās ar Latvijas un Igaunijas drifta kausa pilotiem, kuri sacentās Street un ProAm klasēs. Dalībnieku skaits bija ļoti ievērojams, jo Street klasē uz starta stājās 42 piloti, savukārt ProAm ieskaitē sacentās 41 braucējs.

Street ieskaitē ļoti pārliecinošas sacensības Dāvim Mangalim, kurš izcīnīja uzvaru gan kvalifikācijā, gan arī tandēmu braucienos, finālā pārspējot Raivi Alkšāru. Cīņā par trešo vietu Jānis Patmalnieks izrādījās pārāks pār Aivaru Taubi. ProAm klasē pārsteidzošu uzvaru izcīnīja igaunis Simon Suvemaa, kurš visas dienas garumā demonstrēja ļoti skaistus sekojošos tandēmu braucienus. Finālā viņš pārspēja Jāni Brālīti, savukārt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena vēl viens igaunis – Allar Aasma.

Nākamās drifta sacensības Biķernieku trasē norisināsies 29. un 30. jūlijā, kad Latvijā viesosies iespaidīgais Driftmasters GP seriāls, kurā startē visi spēcīgākie Eiropas drifteri, un, kurš pašlaik uzskatāms par vienu no lielākajām 2017. gada sezonas sacensībām Eiropā!

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti