Reikenens pirmo reizi kopš 2008.gada uzvar F-1 posma kvalifikācijā; Hamiltons Monako posmu sāks vien no 14.pozīcijas 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 27.maijs 2017 16:39

Somijas autosportists Kimi Reikenens no "Ferrari" komandas sestdien pēc deviņu gadu pārtraukuma izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) posma kvalifikācijas sacensībās, tiekot pie Monako "Grand Prix" izcīņas "pole position", kamēr viens no sezonas favorītiem Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas piedzīvoja fiasko, tāpēc svētdien sacīkstes sāks vien no 14.pozīcijas.

Reikenens aizvadīja nevainojamu kvalifikāciju, pēdējā sesijā apli veicot minūtē un 12,178 sekundēs, par 43 sekundes tūkstošdaļām pārspējot savu komandas biedru un šīs sezonas kopvērtējuma līderi Sebastjanu Fetelu no Vācijas, kurš sestdien rīta pusē bija ātrākais trešajā brīvajā treniņā.

Iepriekšējo reizi Reikenens F-1 posma kvalifikācijā uzvarēja 2008.gadā, kad ieguva pirmo starta vietu Francijas "Grand Prix" izcīņā, tolaik arī pārstāvot "Ferrari" komandu. Kopš tā laika viņš bija piedalījies 128 sacensībās.

Savukārt trešais ātrākais kvalifikācijā bija Reikenena komandas biedrs Valteri Botass no "Mercedes", kurš tikai par sekundes divām tūkstošdaļām bija lēnāks par Fetelu, bet ceturto labāko apļa laiku uzrādīja "Red Bull" komandas nīderlandiešu pilots Makss Verstapens.

Tikmēr fiasko piedzīvoja brits Hamiltons, kurš otrajā kvalifikācijas sesijā vispirms kļūdījās, kad viņa formula nedaudz saslīdēja, bet sesijas pašās beigās, kad kopvērtējuma vicelīderis bija savā lidojošajā aplī, trases malā palika "McLaren" komandas beļģu pilota Štofela Vandorna formula. Šī iemesla dēļ trasē kvalifikācija tika apstādināta pirms laika un Hamiltonam neizdevās uzlabot savu rezultātu, paliekot 14.pozīcijā.

Tālākās vietas aiz Reikenena, Fetela, Botasa un Verstapena ieņēma austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"), spānis Karloss Sainss ("Toro Rosso"), meksikānis Serhio Peress ("Force India") un francūzis Romēns Grožāns ("Haas").

Devītais ātrākais bija pieredzējušais britu pilots Džensons Batons ar "McLaren", kurš uz vienu F-1 etapu aizstāj spāni Fernando Alonso, kurš šajā nedēļas nogalē piedalīsies Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs, bet labāko desmitnieku noslēdza Batona komandas biedrs Vandorns, kurš trešajā kvalifikācijas sesijā nemaz nestartēja, jo kā jau minēts, otrās beigās palika trases malā.

Monako "Grand Prix" izcīņas sacensības norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem pieciem posmiem līderis ar 104 punktiem ir Fetels, kuram ar 98 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Reikenens iekrājuši attiecīgi 63 un 49 punktus, kamēr Rikjardo ar 37 punktiem ir piektais.

Hamiltons un Fetels šosezon uzvarējuši pa divām reizēm, kamēr vēl viens panākums ir Botasam. Tāpat Hamiltons šosezon trīs reizes uzvarējis kvalifikācijā un joprojām ir tikai viena "pole-position" attālumā, lai panāktu leģendārā Airtona Sennas savulaik sasniegto, jo viņš karjeras laikā kvalifikācijas sacensībās uzvarēja 65 reizes.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 161 punktu ir "Mercedes" komanda, kas par astoņiem punktiem apsteidz "Ferrari", bet "Red Bull" vienība ar 72 punktiem ir trešā, tomēr tai tikai 19 punktus zaudē "Force India".

Šajā sezonā sportisti aizvadīs 20 posmus, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo netika panākta vienošanās par "Grand Prix" norisi Vācijā. Sezona noslēgsies 26.novembrī Abū Dabī.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mīļais pirdiens 27.maijs 2017 17:33
4 1 Atbildēt

Rīt gaidāma Ferrari dubultuzvara! Forza Ferrari!

Conqueror 27.maijs 2017 20:22
3 0 Atbildēt

Ferrari rullē

Rihardamplis (tvaika kūrortpoliklīnika) 27.maijs 2017 21:30
1 1 Atbildēt

Es dievinu Fetelu par to vien,ka viņš jau n-tos gadus piesmej to spāņu nīkuli Alonso kurš aiz kauna,ka neko vairs nespēj F1,aizmuka uz INDI 500 kur arī tiks izbāsts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti