Biķerniekos startēs pasaulē labākais drifteris 1

 

Foto: Publicitātes attēls

HGK Komanda | 30.maijs 2017 13:49

Par labāko sānslīžu meistaru pasaulē uzskatītais Daigo Saito Latvijā ieradīsies no drifta dzimtenes Japānas, lai kopā ar amerikāņu titulētāko zvaigzni Krisu Forsbergu sacenstos pret Eiropas un Krievijas drifta eliti.


Šāda drifta smagsvaru cīņa Baltijā un pat Eiropā būs redzama pirmo reizi. Tepat Rīgā notiekošajai trīs kontinentu sadursmei sekos līdzi drifta fani visā pasaulē – sākot no Kalifornijas, ASV, līdz pat Tokijai Japānā.

Pasaules līmeņa drifta zvaigznes Latvijā viesosies 17. jūnijā, kad bīstamajā un betoniem bagātajā Biķernieku trasē norisināsies HGK Drift Challenge šova sacensības. Abu favorītu CV ir iespaidīgi - amerikānis Forsbergs pasaules prestižākajā drifta čempionātā – ASV notiekošajā Formula Drift – izcīnījis trīs čempiona titulus, savukārt japānis Saito leģendas statusu ieguvis, jo kā vienīgais drifteris pasaulē sevi var saukt par ASV, Japānas un Āzijas čempionu.

Forsbergu un Saito HGK Drift Challenge sagaida ļoti spēcīga konkurence, jo dalību šobrīd jau ir apstiprinājuši tādi Eiropas drifta spīdekļi kā Polijas čempioni Pāvels Trela un Bartošs Stolarskis, Ukrainas čempions Aleksejs Golovņja un Latvijas drifta jaudīgākais piecinieks - Jānis Eglīte, Ingus Jēkabsons, Ivo Cīrulis, Ingemārs Jēkabsons un, protams, Formula Drift startējošais HGK pilots Kristaps Blušs. Tāpat pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijā viesosies arī vadošie Krievijas drifta čempionāta dalībnieki.

Visus iepriekšminētos dalībniekus sacensību laikā varēs satikt personīgi, jo dalībnieku parks būs atvērts ikvienam HGK Drift Challenge apmeklētājam. Tā būs lieliska iespēja nepiespiestā atmosfērā iegūt savu elku kopbildes un autogrāfus, kā arī tuvumā apskatīt augstākās klases drifta automašīnas. Tāpat šī būs vienreizēja iespēja pirms došanās uz ASV, kad klātienē varēs aplūkot HGK jauno drifta spēkratu - BMW E92 Eurofighter - ar kuru Kristaps Blušs turpmāk startēs Formula D seriālā ASV.

Unikāls HGK Drift Challenge pasākums būs ne vien ar dalībnieku sastāvu, bet arī ar Biķerneiku trases konfigurāciju. Sākuma daļā automašīnu ātrums sānslīdē pārsniegs 130 km/h, bet noslēdzošajā līkumā braucējiem būs jādriftē kā uz naža asmens, vien centimetru attālumā no iespaidīgas betona sienas. Par papildus cīņas sparu gādās vērtīgas balvas no HGK atbalstītājiem Samsonas Motorsport, Wisefab un Motul.

Biļetes, ar kurām skatītājiem būs brīva pieeja gan tribīnēm, gan servisa parkam, iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās, tai skaitā www.bilesuserviss.lv. Uzrādot iegādāto biļeti, interesentiem būs iespēja par brīvu vērot arī piektdienas treniņus, kuri norisināsies no 14:00 līdz 18:00.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
bobcat 30.maijs 2017 21:40
5 0 Atbildēt

Nu būs pa kruto!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti