Japāņu leģenda un ASV čempions šo sestdien cīnīsies Biķerniekos

 

Foto: Publicitātes attēls

HGK | 13.jūnijs 2017 13:50

Jau šo sestdien, 17. jūnijā, Biķernieku trasē redzēsim divus no spēcīgākajiem drifteriem pasaulē – trīskārtējo ASV čempionu Krisu Forsbergu un japāņu leģendu Daigo Saito. Viņiem pretī stāsies iespaidīga Eiropas izlase ar sānslīdes meistariem no desmit dažādām valstīm.

Dalībnieku sarakstu pēdējās nedēļas laikā papildinājuši daudzi spilgti uzvārdi. Eiropas izlasei palīgā steigsies Monster Energy atlēti – bijušais Austrumeiropas un Ukrainas čempions Dmitrijs Iļjuks un rumāņu zvaigzne Calins Ciortans. Savukārt Latvijas drifta jaudīgākais piecinieks (Jānis Eglīte, Ingus Jēkabsons, Ivo Cīrulis, Ingemārs Jēkabsons un Kristaps Blušs) arī ieguvis papildspēkus bijušā Latvijas čempiona Ērika Ulasa izskatā.

Par labāko drifta nāciju Eiropā uzskatīto Poliju HGK Drift Challenge sacīkstēs pārstāvēs pieci sportisti. Starp tiem ir gan Eiropas profesionālākās drifta komandas – Budmat Auto – pilots Dāvids Karkosiks, gan arī 17 gadīgais talants Adams Zalevskis. Jāatzīmē, ka pēdējais no viņiem driftēt sāka 13 gadu vecumā, bet šosezon jau paspējis uzvarēt leģendārajā Nirburgringas trasē.

Arī latviešiem ir savs jaunais talants - 12 gadus vecais drifteris Nikolass Bertāns. Šo sestdien notiekošajā pasākumā gan viņš nepiedalīsies, jo savu auto aizlienēs iepriekšminētajam amerikāņu čempionam Krisam Forsbergam. Otrā lielā pasākuma zvaigzne – Daigo Saito – sacensībās startēs ar HGK Kit Car, kas ieguvis jaunu 800 zirgspēku dzinēju.

Atgādinām, ka sportisti sacentīsies īpašajā HGK trases konfigurācijā, kurā klasiskie Biķernieku trases līkumi papildināti ar bīstamu un iespaidīgu betona sienu. Tāpat šī būs vienreizēja iespēja klātienē aplūkot HGK jauno drifta spēkratu - BMW E92 Eurofighter. Pēc HGK Drift Challenge pasākuma jaunais auto, ar kuru Kristaps Blušs turpmāk startēs Formula D seriālā, dosies ceļā uz ASV.

Biļetes, ar kurām skatītājiem būs brīva pieeja gan tribīnēm, gan servisa parkam, iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās, tai skaitā www.bilesuserviss.lv. Uzrādot iegādāto biļeti, interesentiem būs iespēja par brīvu vērot arī piektdienas treniņus, kuri norisināsies no 14:00 līdz 18:00. Sacensības sestdien, 17. jūnijā, sāksies 11:00 ar kvalifikācijas braucieniem, bet noslēgums ar apbalvošanu paredzēts 16:20. Sīkāka informācija par pasākumu atrodama www.hgkchallenge.com.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti