Latvijas autošosejas čempionāts pēc vairāku gadu pārtraukuma notiks Biķernieku trases ovālā

 

Foto: Publicitātes attēls

Evita Tīdmane | 14.jūnijs 2017 11:24

8. jūlijā Rīgā norisināsies Latvijas autošosejas čempionāta trešais posms “Hell Grand Prix”, kad trasē dosies Latvijas čempionāta „Kumho Tyre Challenge” un vēsturisko automašīnu seriāla „Dzintara aplis” dalībnieki.

Pēc ilgāka pārtraukuma sacensības norisināsies Biķernieku trases ovālā, sagādājot skatītājiem daudz vairāk aizraujošu momentu.

“8. jūlija posmā Biķernieku trasē redzēsim sacenšamies visus Latvijas čempionāta līderus, kuri šoreiz dosies daudz īsākajā Biķernieku trases ovālā, kurā sacīkstes nav notikušas pēdējos 3-4 gadus. Ovāls ir divas reizes īsāks par Biķernieku lielo auto apli un daudz pārskatāmāks, līdz ar to arī cīņas būs daudz interesantākas, īpaši skatītājiem tribīnēs,” sola sacensību organizators Andis Meilands.

Pēc diviem aizvadītajiem posmiem „Kumho Tyre Challenge” Nacionālās klases vadībā ar divām izcīnītām uzvarām atrodas Jānis Vanks, kuram seko Garijs Rožkalns. Trešo pozīciju šobrīd ieņem Aldis Fokrots.

Super 1600 klasē šogad gaidāms jauns čempions. Ļoti stabilu un pārliecinošu sniegumu līdz šim uzrādījis jaunais igauņu braucējs Stīvens Pūsts, kurš izcīnijis uzvaras abos iepriekšējos posmos Rīgā un Igaunijā. Kristaps Mietulis šobrīd atrodas otrajā pozīcijā, bet jaunais “LMT Autosporta Akadēmijas” braucējs Ingus Beļakovs ir trešais. Cieši aiz viņa seko Ansis Frīdbergs.

Vēsturisko automašīnu seriāls „Dzintara aplis” Biķernieku ovālā pulcēs VAZ, Volga un Moskvich braucējus. Pēc pirmajiem diviem aizvadītajiem posmiem VAZ 1300 klasē vadībā ir Ģirts Vecvanags, otrais ir Aivars Laipnieks, bet trešajā pozīcijā atrodas Harijs Ulpe. VAZ 1600 klasē šobrīd pirmais ir Rūdolfs Šmits, otrajā vietā lietuvietis Adoms Petrovs (Adomas Petrovas) un trešais Matīss Mežaks.

Volga klasē līderis ir Ainars Šēnfelds, otrais Normunds Dobums – abiem šosezon pa uzvarai. Trešajā pozīcijā šobrīd ierindojies Jānis Tomsons. Patīkami, ka pēc aizvadītajiem posmiem neviens no dalībniekiem punktu ziņā nav aizbēdzis pārāk tālu un trešajā posmā turpināsies tikpat spraigas cīnas par sezonas čempionu tituliem.

Vēsturisko Formula klašu braucēji šīs sezonas trešo posmu aizvadīs nedēļu iepriekš - 1. jūlijā - Igaunijas „Estonian Grand Prix” sacensībās kopā ar NEZ čempionāta dalībniekiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti