Minišosejas 3. posmā uzvaru izcīna Batraks ar Mitsubishi Evo (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Eduards Kalve | 21.jūnijs 2017 8:55

Pagājušajā nedēļā savu otro uzvaru šajā Minišosejas sezonā svinēja Artūrs Batraks – sezonas atklāšanā viņš triumfēja ar savu autošosejas 3. sērijas BMW, bet tikko notikušajā trešajā posmā viņš uzvaras laurus plūca, Biķernieku trasē pilotējot savu 600 zirgspēkus attīstošo Mitsubishi Lancer Evo.

Pēc slapjā otrdienas treniņa Minišosejas dalībniekus ceturtdienas vakarā notikušajā trešajā posmā laika apstākļi priecēja ar siltu sauli un sausu trasi. Sacensībās, kas šoreiz norisinājās pa Biķernieku trases klasisko auto apli, uz starta izgāja 54 dalībnieki, starp kuriem bija arī vairāki citu autosporta disciplīnu pārstāvji, piemēram, Eiropas rallijkrosa čempionāta pilots Artis Baumanis un Baltijas autošosejas čempionāta dalībnieki Voldemārs Kalve, Reinis Trūps un jau iepriekš minētais Artūrs Batraks.

1600 klasē otro reizi šosezon pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārcis Pakalns (Honda CRX), trīs apļu summā par vairāk nekā pusminūti apsteidzot ar Ford Puma braucošos Edgaru Dzeni un Arti Bērziņu. Pēc trīs posmiem Pakalns arī stabili iekārtojies kopvērtējuma galvgalī.

Daudz sīvāka cīņa bija vērojama 2000 ieskaitē, kur tās uzvarētājs Kristaps Narubins (Honda Civic Type-R) bija vien par 1,1 sekundi ātrāks nekā Renārs Zapackis (Honda Integra Type-R). Abiem ar Honda Type-R spēkstacijām braucošajiem ar pāris sekunžu atstatumu sekoja Niks Apfelbaums, kurš sacīkstēs startē ar Renault Clio.

3000 klasē, kur 90% dalībnieku startēja ar BMW markas spēkratiem, iepriekšējā posma uzvarētājam Andrim Čatam šoreiz nācās vairāk iespringt, jo otrās vietas ieguvējs Reinis Vilkaitis šoreiz atpalika vien par 1,24 sekundēm. Trešā vieta šajā posmā Igoram Solovjovam. Lieki piebilst, ka viss līderu trio brauca ar dažādu paaudžu 3. sērijas BMW modeļiem.

Tradicionāli ātrākajā OPEN ieskaitē pārliecinoši un ātri uzvarēja Artūrs Batraks. Viņam pirmās vietas izcīnīšanai bija nepieciešams vien viens iebrauciens, jo ar to pietika, lai trīs apļu summā par 2,09 sekundēm pārspētu Jāni Hānu (Subaru Impreza). Daudz saspringtāka cīņa izvērtās par trešo vietu, kuru ar nieka 0,14 sekunžu pārsvaru izrāva Matīss Mežaks (Subaru Impreza), atstājot Juri Jevhutu (Mitsubishi Lancer Evo) ceturtajā pozīcijā.

PRO 2000 klasē pirmā vieta Elvim Turānam, otrajā vietā, braucot ar Turāna 3. sērijas BMW, ierindojās Voldemārs Kalve, bet trešais rezultāts Reinim Trūpam (MG ZR). Dāmu klasē trešo uzvaru pēc kārtas svinēja Zane Lielkāja (Mitsubishi Lancer Evo), aiz sevis atstājot Elīzu Vectirāni (MG ZR) un Anastasiju Kozlovsku (Toyota Celica).

Nākamais Minišosejas treniņš norisināsies 4. jūlijā (otrdienas vakars), bet ceturtā posma sacensības divas dienas vēlāk – 6. jūlijā (ceturtdienas vakars). Gan treniņš, gan sacensības norisināsies Biķernieku trases lielajā moto aplī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti