Pērnavā ar spraigām cīņām aizvadīts otrais Legend Cars Ziemeļeiropas zonas čempionāta posms (+ foto)

 

Foto: Indrek Allik

Evita Tīdmane | 4.jūlijs 2017 10:18

1. un 2. jūlijā auto24ring trasē Pērnavā norisinājās otrais Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta posms autošosejā piecām ieskaites klasēm. Legend Cars klasē starp 33 dalībniekiem uz starta stājās astoņi Latviešu sportisti, starp kuriem labākais izrādījās šī posma debitants Garijs Rožkalns.

Sacensību kvalifikācijas braucieni piektdien, 30. jūnijā, tika aizvadīti lietū. 1. jūlijā debesis bija noskaidrojušās un Legend Cars klasē uz starta izgāja 33 sportisti no visas Ziemeļeiropas, padarot šīs klases sacensību braucienus par vienus no skatāmākajiem.

Abos sacensību braucienos trasē notika vairākas sadursmes un incidenti. Pirmo braucienu veiksmīgi aizvadīja Uldis Timaks, vienubrīd atrodoties pat 4. pozīcijā, tomēr finišu sasniegt viņam neizdevās ātrumkārbas defekta dēļ. Ātrākais starp latviešu sportistiem šajā braucienā bija Mārtiņš Steinerts, kurš ieņēma 8. vietu.

Tikmēr otrajā braucienā Uldis Timaks finišēja 7. vietā. Divu latviešu sportistu – Mārtiņa Steinerta un Jāņa Horelika - sadursmes dēļ otrais sacensību brauciens noslēdzās aiz drošības mašīnas.

Abu braucienu kopvērtējumā ātrākais starp Latviešu braucējiem bija Garijs Rožkalns, kurš izcīnīja 9. vietu. Tikmēr NEZ čempionāta kopvērtējumā uz astoto vietu ir pakāpies Henrijs Grūbe, kurš šī posma kopvērtējumā ieņēma 17. vietu.

“Pirms šī posma sanāca trenēties mazāk nekā biju plānojis. Neskatoties uz to, rezultāts manuprāt ir ļoti labs. Pirmajā braucienā startēju no 21. vietas, pirmajā aplī saskrējos ar savu komandas biedru, salocīju aizmugurējo piekari, bet ātri noķēru priekšā braucošo grupu un finišēju 10. vietā. Otrajā braucienā startēju jau no 13. starta vietas, sanāca labs brauciens, tikai diemžēl noslēgumā izbauca drošības mašīna un vairs nevarēju pacīnīties par augstāku vietu. Plānoju startēt visus atlikušos Somijas čempionāta posmus un sezonas beigās piedalīties pasaules čempionātā Somijā. Galvenais šīs sezonas mērķis ir uzvarēt pasaules čempionāta Semi-Pro klasē,” pastāstīja debitants Garijs Rožkalns, kurš startē Somijas komandas “APR” sastāvā.

NEZ čempionātā triumfēja Somijas sportists Henrijs Tuomāla, kurš pēc šī posma ir kļuvis par NEZ čempionāta līderi.

Nākamais Legend Cars Latvijas čempionāta posms norisināsies 19. un 20. augustā “Riga Summer Race” ietvaros Biķernieku trasē, savukārt Ziemeļeiropas zonas čempionāts noslēgsies 24. septembrī Somijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti