“Jūrmala/ Papa’s Sacīkšu Komandas” jaunajiem autosportistiem labi panākumi NEZ autošosejas sacensībās Pērnavā

 

Foto: Publicitātes attēls

"Jūrmala/ Papa's RT" | 7.jūlijs 2017 12:10

01. jūlijā Pērnavā Auto24ring autotrasē tika aizvadīts Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) čempionāta otrais posms autošosejā.

“Jūrmala/ Papa’s RT” komandu šajās sacensībās pārstāvēja sportisti Ernests Veismanis, Valters Zviedris un Uldis Timaks. Atraktīvajā “Legend car” klasē bija vislielākais dalībnieku skaits šajās scensībās. Uz starta stājās 33 sportisti no Somijas, Zviedrijas, Krievijas un arī 8 sportisti no Latvijas. Jātazīmē, ka 16 gadīgie Jūrmalnieki Valters un Ernests bija paši jaunākie šo sacensību dalībnieki “Legend cars” klasē.

Neskatoties uz to, jaunieši ar pieredzējušajiem Skandināviem, kuru vecums nereti ir vairāk kā divas reizes lielāks un pieredze lielā autosporta trasēs ir daudz ievērojamāka, cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu. Ernests pirmajā braucienā finišēja 15. vietā un otrajā braucienā  26. vietā. Savukārt Valters pirmajā braucienā, pēc sīvas cīņas ar komandas biedru Eernestu un Latvijas autosporta leģendu Jāni Horeliku, finišēja vienu vietu aiz Ernesta - 16. vietā, bet otrajā braucienā 22. vietā, kas posma kopvērtējumā deva 19. vietu starp 33 braucējiem. Tas ir ļoti labs rezultāts, jo šīs Valteram bija tikai otrās sacīkstes lielajā autosportā un arī Ernests ar “Legend cars” brauc tikai otro gadu. Protams, ka abiem sportistiem palīdz vairāk nekā 10 gadus ilgā kartinga pieredze un tādēļ viņi tik ātri var būt konkurētspējīgi arī ar sporta auto.

Komandas vispieredzējušākais braucējs Uldis Timaks bija ātrs visu nedēļas nogali un visu laiku uzrādīja apļa laikus top 3-5. Startējot no 9. vietas pirmajā braucienā, Uldis iesaistījās cīņā par pirmajām 5 vietām, bet diemžēl dažus apļus pirms finiša ātrumkārbas defekta dēļ Uldim nācās izstāties. Starp braucieniem Ulda “Leģendai” tika nomainīts dzinējs un otrajā braucienā Uldis startā stāvēja kā otrais, jo neskatoties uz izstāšanos, Uldis pirmajā braucienā bija uzrādījis otro ātrāko apļa laiku un dalībnieki uz starta otrajam braucienam tika salikti pēc pirmajā braucienā uzrādītajiem apļa laikiem.

Pēc starta atkal notika sīva cīņa par vietām top 5, bet dažus apļus no beigām, divu citu Latvijas sportistu Mārtiņa Steinerta un Jāņa Horelika sadursmes dēļ, trasē izbrauca drošības mašīna, kura peletona priekšgalā noriņķoja līdz pat finišam. Tas sportistiem diemžēl neļāva pilnvērtīgi pacīnīties par pozīcijām brauciena pēdējos apļos. Uldis pēc finiša tika klasificēts 6. vietā. Cearms ka nākamjās “Legend Cars” sacensībās “Riga Summer Race”, kuras augusta vidū notiks tepat Rīgā, Biķerneiku Kompleksjā sporta bāzē, Uldim veiksies labāk un arī jaunie komandas piloti Valters Zviedris un Ernests Veismanis kļūs vēl konkurētspējīgāki un spēs pacīnīties par vietām top 10.

Nākamās sacīkstes komandas braucējiem paredzētas jau šīs nedēļas nogalē – “Rotax Nordic Challenge” kartinga seriāla otrais posms Aukštadvaris trasē Lietuvā. Nedēļu vēlāk būs sacīkstes arī tepat Latvijā  - 07.-08.jūlijā, Latvijas kartinga čempionāta otrais posms Kandavas kartodromā. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti