Valters Zviedris 2017. gada kartinga sezonu noslēdz Portugālē ar atzīstamu sniegumu “Grand Finals” sacensībās

 

Foto: A.Zviedris

"Jūrmala/ Papa's RT" | 15.novembris 2017 12:16

362 labākie kartinga braucēji no 59 pasaules valstīm bija ieradušies uz “Rotax Max Challenge Grand Finals 2017” sacensībām, kuras veselu nedēļu no 4. līdz 11. novembrim norisinājās Portugāles dienvidos, netālu no Portimao kūrortpilsētas -“Kartodromo Internacional do Algarve”.

Šīm pasaules mēroga sacensībām, kuras tiek organizētas jau astoņpadsmito gadu pēc kārtas, kvalificējas nacionālo un reģionālo čempionātu uzvarētāji no visas pasaules. Sacensībām sešās dažādās vecuma klasēs bija kvalificējušies arī 7 Latvijas kartingisti: jauniešu klasēs - Mārtiņš Janovskis klasē “Micro Max”, Tomass Štolcermanis klasē “Mini Max”, Matvejs Makušins klasē “Junior Max”; “DD2” pieaugušo klasē ar ātrumkārbu – Mārtiņš Steinerts un Mihails Budovskis; “DD2 Masters” klasē, kurā startē sportisti vecumā virs 32 gadiem – Iļja Aļoškins un Gatis Vītols; kā arī Jūrmalnieks Valters Zviedris, kurš šogad pirmo gadu startē pieaugušo konkurencē – prestižajā klasē “Max Senior”.

Trīs dažādi kartingu ražotāji bija piegādājuši 362 pilnīgi jaunus un katrai klasei/vecuma grupai atbilstošus kartingus, kuri tika izsniegti izlozes veidā, tā visiem sportistiem nodrošinot pēc iespējas līdzīgus sacīkšu apstākļus, kur rezultātu pamatā nosaka sportista meistarība un mehāniķu spēja pielāgot tehniku konkrētiem apstākļiem sacīkšu trasē.

No Latvijas sportistiem vislabāko rezultātu izdevās sasniegt Mārtiņam Steinertam, kurš 72 “DD2” klases sportistu konkurencē, finālbraucienā startējot no 20. vietas, izcīnīja augsto 9.vietu. Arī abu jaunāko Latvijas komandas braucēju M.Janovska 9.vieta un T.Štolcermaņa 10.vieta kartam savā vecuma klasē 36 sportistu konkurencē ir ļoti labs rezultāts.

Jūrmalnieks Valters Zviedris jau pirmdienas un otrdienas brīvajos treniņos uzrādīja cerīgus rezultātus un 72 “Max Senior” klases sportistu konkurencē vienā no treniņiem uzrādīja ceturto ātrāko apļa laiku. Kvalifikācijas brauciens gan Valteram pagalam nepadevās, jo viņš iekļuva ļoti blīvā sportistu grupā un tādēļ neizdevās izbrīvēt sev nevienu tīru ātru apli, kurā kāds no konkurentiem netraucētu, tādēļ rezultāts gana pieticīgs – 29. vieta. Arī pirmais priekšbrauciens, startējot no 14.vietas, tika noslēgts ne pārāk veiksmīgi, jo kāds no konkurentiem uzgrūda Valteru priekšā braucošajam, kā rezultātā jūrmalnieka kartingam iebīdījās priekšējais “bampers”, un par šādu defektu pēc finiša automātiski pienākas 10 sekunžu sods, kurš mūsu sportistu nobīdīja uz 24. vietu šajā braucienā. Ceturtdien Valters aizvadīja divus lieliskus priekšbraucienus, finišējot 9. un 2. vietā. Piektdienas priekšfināla braucienu Valters noslēdza 11. vietā, kas pēc visiem priekšbraucieniem ierindoja viņu 17. vietā starp 72 braucējiem. Tikai 36 labākie tika pielaisti galvenajam nedēļas startam – Grand Finals sacensībai, pārējie sacīksti varēja vērot no tribīnes. Valters fināla braucienu iesāka ļoti cerīgi un līdz 8. aplim bija pakāpies līdz 14.vietai, bet tad riskantā regulējuma dēļ dzinējs sāka pārkarst un zaudēt ātrumu trases taisnēs, un jūrmalniekam nācās zaudēt vairākas vietas un finišs tika sasniegts 19. vietā. 

Esam priecīgi par Valtera uzrādīto ātrumu trasē un cīņas sparu. Žēl, ka līdz galam neuzminējām karta regulējumu fināla braucienam, tad gala rezultāts varētu būt arī daudz labāks, par to liecināja arī devītais ātrākais apļa laiks fināla braucienā. Vienkārši gājām uz apzinātu risku ar mērķi cīnīties par vietu Top5 - šoreiz tas neizdevās.

Jebkurā gadījumā esam ļoti priecīgi par Valtera šogad sasniegtajiem rezultātiem - Latvijas čempiona tituls kartingā trešo gadu pēc kārtas; Rotax Nordic Challenge vicečempiona tituls kartingā; 4.vieta “Legend World Finals 2017” autošosejas sacensībās Somijā; 4. vieta “Riga Summer Race” autošosejas sacensībās Biķerniekos, 10.vieta “Ziemeļeiropas Zonas Legend Cars” trīs posmu seriāla kopvērtējumā.

Nākamgad centīsimies vairāk koncentrēties uz autošosejas sacensībām – startiem ar “Legend Cars” Baltijā un Skandināvijā. Ja būs iespējas, tad mēs, protams, vēlētos pacīnīties arī par ceļa zīmi uz nākošā gada “Rotax Grand Finals 2018” kartingā, kurš, iespējams, norisināsies Brazīlijā, kā arī doties uz “Legend Cars World Finals 2018” Amerikas Savienotajās Valstīs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti