Fetels uzvar arī sezonas otrajā F-1 posmā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 8.aprīlis 2018 20:57

"Ferrari" komandas pilots Sebastjans Fetels no Vācijas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrajā posmā - Bahreinas "Grand Prix", svinot otro panākumu divos šīs sezonas etapos.

Fetels, kuram šīs bija 200. F-1 "Grand Prix" sacīkste karjerā, finišu sasniedza stundā, 31 minūtē un 59,491 sekundē. Viņš par 0,699 sekundēm pārspēja "Mercedes" komandas somu pilotu Valteri Botasu, kamēr trešais palika pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš arī brauc ar "Mercedes", uzvarētājam zaudējot 6,512 sekundes.

Tikmēr ceturtais negaidīti bija francūzis Pjērs Gaslī no "Toro Rosso" komandas, labāko sešiniekā tiekot arī dānim Kevinam Magnusenam ("Haas") un vācietim Niko Hilkenbergam ("Renault").

Tāpat pie kopvērtējuma punktiem tika spānis Fernando Alonso ("McLaren"), beļģis Stofels Vandorns ("McLaren"), zviedrs Markuss Ēriksons ("Sauber") un francūzis Estebans Okons ("Force India").

Tikmēr Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas piedzīvoja tehniskas problēmas un nesasniedza finišu, tāpat kā sacensības pirms laika beidza abi "Red Bull" piloti Daniels Rikjardo un Maks Verstapens.

Pēc diviem posmiem Fetelam ir maksimāli iespējamie 50 punkti, kamēr Hamiltons seko ar 33 punktiem, bet trešais ar 22 punktiem ir Botass.

Konstruktoru kausā līdere ar 65 punktiem ir "Ferrari", kam desmit punktus zaudē "Mercedes", bet 22 punkti ir "McLaren" komandai.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti