Hamiltons uzvar Francijas "Grand Prix" un atgriežas kopvērtējuma līderpozīcijā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 24.jūnijs 2018 20:02

Pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas pasaules čempionāta (F-1) astotajā posmā - Francijas "Grand Prix".

Līdz ar uzvaru Hamiltons atgriezās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Kvalifikācijā uzvarējušais Hamiltons startā nosargāja līderpozīciju, kamēr viņa komandas biedrs Valteri Botass pirmajā līkumā sadūrās ar brita sīvāko konurentu Sebastjanu Fetelu no "Ferrari" vienības.

Botasa un Fetela neveiksmes ļāva no ceturtās pozīcijas startējušajam nīderlandietim Maksam Verstapenam no "Red Bull" vienības pakāpties uz otro pozīciju.

Hamiltons arī sacensību gaitā palika neapsteigts, izcīnot uzvaru, kamēr otrais finišēja Verstapens. Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens.

Ceturto vietu ieņēma Daniels Rikjardo no "Red Bull", piektais bija Fetels, bet pirmo sešinieku noslēdza dānis Kevins Magnusens no "Haas" vienības. Savukārt septītais bija Botass, astoto vietu ieņēma Karloss Sainss juniors no "Renault", devītais bija viņa komandas biedrs Niko Hilkenbergs, bet vēl pie punkta tika Šarls Leklerks ("Sauber").

Pola Rikāra vārdā nosauktā trase, kas atrodas netālu no Marseļas, F-1 sacensības uzņēma pirmo reizi kopš 1990.gada, savukārt Francijā F-1 posms norisinājās pēc desmit gadu pārtraukuma, iepriekšējam posmam 2008.gadā notiekot Maņikūras trasē netālu no Parīzes.

Kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem vadībā ir Hamiltons, kurš ticis pie 145 punktiem, bet otrais ar 131 punktu ir Fetels. Tālāk ar 96 punktiem seko Rikjardo, bet viņam četrus punktus zaudē Botass, tālākās vietas ieņemot Reikenenam un Verstapenam, kuriem ir attiecīgi 83 un 68 punkti.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 239 punktiem joprojām atrodas "Mercedes", kamēr "Ferrari" komandai ir 214 punkti, bet trešā ar 164 punktiem tikmēr ir "Red Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 26.jūnijs 2018 6:35
0 0 Atbildēt

Garlaicīgs tas f1..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti