Biķernieku Motorporta festivāls apvienos gan moto, gan auto sporta veidu līdzjutējus

 

Foto: Publicitātes attēls

Ritvars Podziņš | 27.jūnijs 2018 13:04

Šī gada 14.-15. jūlijā Biķernieku trasē, norisināsies grandiozas sacensības - Biķernieku Motorsporta Festivāls 2018, kura ietvaros divu dienu laikā varēs redzēt sacensības dažādos sporta veidos, kādas reti notiek vienā pasākumā – spīdvejs, rallijkross, kroskarti (bagiji) un supermoto.

Biķernieku Motorsporta festivālā 2018 būs vērojamas sacensības - Pasaules čempionāts spīdvejā U21 komandām, NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempionāts, ESSVE GRAND PRIX Latvijas rallijkrosa čempionāta 3. posms, kā arī "Latvijas Nafta" Supermoto kauss, kurās kopā piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieku no vismaz 10 valstīm.

“Ja agrāk – pirms diviem gadu desmitiem autosporta karalis Latvijā noteikti bija autokross, tad tagad varam droši teikt, ka līdzās tam attīstījušies un vērību ieguvuši arī citi sporta veidi. Ja jūnija pirmo nedēļas nogali veltījām Latvijā joprojām tik ļoti iecienītajam autokrosam, Mūsas trasē organizējot Eiropas čempionāta posmu, tad tagad Biķerniekos fokusēsimies uz dažādību un simprocentīgi izmantosim visu sporta kompleksa infrastruktūru. Proti, Biķerniekos blakus ir gan spīdveja stadions, gan rallijkrosa trase – otrs tāds sporta komplekss būtu diezgan tālu jāmeklē. Tāpēc tas jāizmanto un jāveido kaut kas unikāls un skatītājiem baudāms,” stāsta Biķernieku Motorsporta festivāla 2018 organizators Jānis Bergs.

Pasaules vēsmas festivālā ienesīs Pasaules čempionāts spīdvejā U21 komandām, kurās par iekļūšanu Pasaules kausa izcīņas finālā, spēkojoties pret Polijas, Zviedrijas un Somijas komandām, cīnīsies arī Latvijas jauniešu spīdveja komanda - Dāvis Kurmis, Oļegs Mihailovs, Ernests Matjušonoks, Artjoms Trofimovs un Elvis Avgucevičs. 2017. gada sezonā Latvijas junioru komanda iekļuva Eiropas čempionāta finālā un spēcīgajā konkurencē izcīnīja godalgoto trešo vietu.

“Pirms pasākuma Biķerniekos pārņem patīkams satraukums, jo arī mums šāds sacensību kopums vienā pasākumā ir jaunums, bet pateicoties unikālajai Biķernieku trases infrastruktūrai tas ir iespējams. Vēlamies, lai par motosportu, tostarp spīdveju, uzzina un jūt līdzi arī autosporta fani – un otrādi. Tas arī ir sacensību organizēšanas virsmērķis – apvienot motosporta un autosporta fanus kopīgā pasākumā jeb festivālā. Sacensību dienaskārtība solās būt patiešām piesātināta, ietverot sevī sacensības gan Latvijas, gan Ziemeļeiropas un Pasaules līmenī. Spīdvejs ir ļoti dinamisks un spraigs sporta vieds, tāpēc esmu pārliecināts, ka tiem, kas līdz šim nav redzējuši spīdveja sacensības klātienē, tas šķitīs interesants un aizraujošs. Turklāt, mūsu U21 spīdveja izlase pagājušajā sezonā sevi pieteica jau Eiropas līmenī, izcīnot augsto trešo vietu. Arī šobrīd, pirms Pasaules čempionāta, tā ir ļoti labā sportiskajā formā un komandai ir izvēlēti Latvijas labākie spīdvejisti. Skatītājiem tiešām būs ko redzēt un ceram, ka mūsu komandai veiksies!” stāsta Biķernieku Motorsporta festivāla 2018 spīdveja organizators Nils Freivalds.

Kas attiecas uz rallijkrosa aktivitātēm šajā sezonā - 4.augustā Bauskas Mūsa Raceland trasē norisināsies ceturtais LČ posms jeb Latvijas Nafta Grand Prix. Piektais posms, Valtek Grand Prix 18.augustā Jelgavā, atjaunotajā Rullīšu trasē. Savukārt sezonas noslēgums – 333 Grand Prix, kas norisināsies Ropažos, sporta kompleksā 333. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti