Sestdien Biķerniekos Formula Drift zvaigznes pret Eiropas tituliem

 

Foto: Publicitātes attēls

HGK | 29.jūnijs 2018 11:43

Jau šo sestdien, 30. jūnijā, HGK Drift Challenge Battle of Nations 2018 ietvaros amerikāņu Formula Drift zvaigznes Mets Fīlds, Aurimas “Odi” Bakčis un Kristaps Blušs sacentīsies pret titulētākajiem Eiropas pilotiem.

Biķernieku trasē redzēsim teju visus bijušos Austrumeiropas drifta (EEDC) čempionus. Bez Bluša uz starta izies arī Ivo Cīrulis, Dmitrijs Iļjuks un Jānis Eglīte, kurš arī Baltijas un četrkārtējs Latvijas čempions. Dalību apstiprinājuši vēl divi bijušie Latvijas čempioni – Ingus Jēkabsons un Ēriks Ulass. Čempionu pulku papildinās pagājušā gada Ukrainas titula ieguvējs Sergejs Kremets, tāpat redzēsim arī spožāko Krievijas drifta zvaigzni Sergeju Kabarginu. Pret šiem un daudziem citiem braucējiem gan savu pagājušā gada HGK Drift Challenge uzvaru centīsies nosargāt, iespējams, labākais igauņu drifteris - Harolds Valdma.

Unikālajā HGK trases konfigurācijā, kurā pilotiem jādriftē gar speciāli būvētu betona sienu, divu Formula Drift posmu uzvarētājs Fīlds pilotēs leģendāro, bet pamatīgas pārbūves piedzīvojušo HGK Kit Car. Savukārt Bakčis, kurš pēdējos gados ir starp pasaules spēcīgākā drifta seriāla līderiem, automašīnu aizlienēs no 13 gadus vecā driftera Nikolasa Bertāna.

Cīņām trasē papildus spriedzi piešķirs galvenā balva, jo uzvarētājs iegūs apmaksātu ceļojumu divām personām uz Formula Drift noslēguma posmu Kalifornijā. Pirmajos divos HGK Drift Challenge pasākumos uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpuši Eiropas grandi, tomēr gan Fīlds, gan Bakčis ir apņēmības pilni sestdien pārrakstīt Biķernieku trases drifta vēsturi.

Biļetes pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī tās būs iespējams iegādāties sacensību dienā pie ieejas. Ar biļeti varēs apmeklēt dalībnieku parku, satikt savas iemīļotākās drifta zvaigznes un tuvāk apskatīt iespaidīgo sacīkšu tehniku.

Pirmās sānslīdes trasē redzēsim jau piektdien, 29. jūnijā, jo no 14:00 līdz 18:00 tiks aizvadīti treniņi, savukārt pēc tiem norisināsies kvalifikācija. Sestdien ieeja būs atvērta jau no 10:00, kad tiks aizvadīti tandēmu treniņi. Oficiālā sacensību atklāšana - 13:00.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti