Verstapens uzvar Austrijas "Grand Prix"; Fetels pēc Hamiltona izstāšanās atgūst vadību sezonas kopvērtējumā

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 1.jūlijs 2018 18:49

Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas svētdien guva uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas devītajā posmā - Austrijas "Grand Prix" -, kamēr vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari") pēc sava sīvākā konkurenta Lūisa Hamiltona ("Mercedes") izstāšanās pārņēmis vadību kopvērtējumā.

Verstapenam šī ir ceturtā uzvara karjerā, bet šosezon viņš uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpis pirmo reizi. Tikmēr negaidīti neveiksmīgu sacīksti piedzīvoja spēcīgā "Mercedes", kuras abi piloti - brits Hamiltons un soms Valteri Botass - bija spiesti izstāties.

Aiz Verstapena svētdien bija pieredzējušais "Ferrari" braucējs Kimi Reikenens no Somijas, kamēr trešais bija Fetels.

Sacīkstes sākumā vadībā izvirzījās Hamiltons, kuram sekoja Botass un Reikenens. "Ferrari" braucējam padevās teicams starts, jo pirmajos līkumos viņš cīnījās par pirmo vietu, kurā gan izvirzīties neizdevās. Tikmēr Botasu diezgan ātri piemeklēja pārnesumkārbas problēmas, kā rezultātā viņš bija spiests izstāties. Trasē tika palaista virtuālā drošības automašīna, tomēr "Mercedes" pieļāva taktisku kļūdu, nesūtot boksos Hamiltonu, kamēr pie mehāniķiem devās tuvākie konkurenti.

Sacensību turpinājumā izstāties bija spiests svētdien 29.dzimšanas dienu atzīmējušais austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"), turklāt pēcāk dzinēja defekta problēmas piemeklēja Hamiltonu, kurš sacīksti noslēdza septiņus apļus pirms beigām. Līdz šim brits jau 33 posmos pēc kārtas bija iebraucis punktos, kas ir F-1 rekords, bet tagad šī sērija pārtrūkusi.

Noslēgumā pie uzvaras tika Verstapens, kuram sekoja Reikenens un Fetels.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka negaidīti bija abi "Haas" komandas braucēji - francūzis Romēns Grožāns un dānis Kevins Magnusens, bet pirmo sešinieku noslēdza "Force India" pilots Serhio Peress no Meksikas.

Septītais tikmēr bija otrs "Force India" braucējs Estebans Okons no Francijas, kam sekoja pieredzējušais spānis Fernando Alonso ("McLaren"). Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdza "Sauber" braucēji Čārlzs Leklērs no Monako un zviedrs Markuss Ēriksons.

Tikmēr pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderim Fetelam ir 146 punkti, kamēr par vienu punktu mazāk ir Hamiltonam. Trešais ar 101 punktu ir Reikenens, bet viņam ar 96 un 93 punktiem seko attiecīgi Rikjardo un Verstapens. Sestais ar 92 punktiem savukārt ir Botass.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 247 punktiem ir "Ferrari", kamēr desmit punktus atpaliek "Mercedes", bet trešā ar 189 punktiem ir "Red Bull".

Nākamais F-1 posms jau nākamnedēļ notiks Lielbritānijā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti