Hamiltons izcīna uzvaru Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 7.jūlijs 2018 18:29

"Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas desmitā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Hamiltons Lielbritānijas "Grand Prix" no pirmās starta pozīcijas sāks sesto reizi karjerā.

Mājinieku favorīts Silverstounas trases apli veica vienā minūtē un 25,892 sekundēs, par nieka 0,044 sekundēm pārspējot savu sīvāko konkurentu Sebastjanu Fetelu no "Ferrari" vienības.

No otrās starta rindas svētdien startēs divi somi, Fetela un Hamiltona komandas biedri attiecīgi Kimi Reikenens un Valteri Botass. Tikmēr trešā starta rinda tikusi abiem "Red Bull" braucējiem Maksam Verstapenam un Danielam Rikjardo.

Pirms tam notika treniņbraucienu trešā sesija, kurā ātrākais ar vienu minūti un 26,722 sekundēm bija Hamiltons, par 0,093 sekundēm pārsējot Reikenenu. Piektdien pirmajās sesijās ātrākie bija Hamiltons un Fetels.

Lielbritānijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderim Fetelam ir 146 punkti, kamēr par vienu punktu mazāk ir Hamiltonam. Trešais ar 101 punktu ir Reikenens, bet viņam ar 96 un 93 punktiem seko attiecīgi Rikjardo un Verstapens. Sestais ar 92 punktiem savukārt ir Botass.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 247 punktiem ir "Ferrari", kamēr desmit punktus atpaliek "Mercedes", bet trešā ar 189 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti