Jelgavas driftā uzlecošās zvaigznes cīnīsies par iespaidīgām riepu balvām

 

Foto: Publicitātes attēls

Kārlis Priedītis | 10.jūlijs 2018 10:04

Ar spraigām kopvērtējuma cīņām un līdz šim neredzētu balvu fondu drifts 14. un 15. jūlijā atgriezīsies Jelgavā. Latvijas drifta kausa Street un ProAm klases, kurās startē nākotnes PRO zvaigznes, atjaunotajā sporta un atpūtas kompleksā „Rullītis” aizvadīs jau savu sezonas trešo posmu.

Jelgavā notiekošais drifta posms pēdējās sezonās kļuvis par neatņemamu Latvijas kausa sastāvdaļu. Katru gadu pasākuma organizatori cenšas parūpēties par kādu pārsteigumu (piemēram, pagājušās sacīkstes komentēja raidījumu Zebra un Ātruma Cilts vadītājs Pauls Timrots) un arī šis gads neliks vilties – sacensību ietvaros notiks „Tri-Ace Tyre Challenge”, kurā  katras klases pirmo astoņu vietu ieguvēji tiks pie kopskaitā 76 jaunām Tri-Ace riepām.

Lai piedalītos „Tri-Ace Tyre Challenge” un cīnītos par balvām, sacīkstēs jāstartē ar organizatoru ieteiktajiem Tri-Ace riepu modeļiem. Street klasei paredzētas ielas riepas, savukārt jaudīgākā ProAm klase startēs ar pusslika tipa modeli. Protams, ka cīņā par Latvijas drifta kausa posma pirmajām vietām un kopvērtējuma punktiem ļauts piedalīties arī ar citu ražotāju riepām.

Sāncensība kopvērtējumā pēc divām aizvadītām sacensībām ir ļoti sīva – Street pirmo piecinieku šķir nepilni 20 punkti (uzvara posmā dod maksimāli 112 punktus), kamēr ProAm rezultāti ir vēl blīvāki un pirmais piecinieks atrodas desmit punktu ietvaros.

Ielas klasē līderis ir Ansis Andersons, tomēr viņam uz papēžiem min Matīss Krēsliņš, kurš pagājušajā gadā Jelgavā izcīnīja otro vietu. Tikmēr ProAm ieskaitē pirmo piecinieku veido četri „Bērziņi”, no kuriem lielākais punktu guvums Intim Bērziņam. Vienīgais ne-Bērziņš starp līderiem ir jelgavnieks Kaspars Skrinda, kurš sacīkstēs noteikti baudīs lielāko līdzjutēju atbalstu.

Iespējams gan, ka sacīkstēs piedzīvosim kādu pārsteigumu rezultātos, jo pēdējos gados tieši Jelgavā vairāki drifteri ir izcīnījuši savas pirmās uzvaras. To starpā ir tādi piloti kā Jānis Brālītis un Kristians Burkovs, kuri šogad jau izmēģinājuši spēkus dažāda mēroga PRO sacensībās.

Sestdienā, 14. jūlijā, Rullīšu trasē norisināsies treniņbraucieni, savukārt svētdienā, 15. jūlijā, viss notiks jau īstā sacensību režīmā. Dienas pirmajā pusē tiks aizvadīti treniņi un kvalifikācijas braucieni, savukārt pēc svinīgās sacensību atklāšanas (15:00) trasē sāksies tandēmu cīņas.

Sīkāka informācija par Tri-Ace Tyre Latvijas drifta kausa 3. posmu atrodama pasākuma mājaslapā – www.jelgavadrift.lv. Biļetes iepriekš pārdošanā par samazinātu cenu - 8 eiro - pieejamas https://ej.uz/Jelgava_biletes un visās „Biļešu Serviss” kasēs.  Sacensību dienā uz vietas biļešu cena pieaugušajiem būs 10 eiro,  pensionāriem - 3 eiro, bet bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja pasākumā būs bez maksas. Autostāvvieta – bezmaksas.

 

Sacensību dienaskārtība:

Sestdiena, 14. jūlijs

16:00-17:50 – Street treniņš

18:00-20:00 – ProAm treniņš

 

Svētdiena, 15. jūlijs

11:00-12:30 – Street kvalifikācija

13:10-14:20 – ProAM kvalifikācija

15:00 – Sacensību atklāšana

15:30-17:20 – Street finālbraucieni

17:30-19:00 – ProAm finālbraucieni

19:20 – Apbalvošanas ceremonija

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti