Minišosejā pirmo reizi triumfē Zuģickis ar Porsche 911 GT3

 

Foto: Raimonds Volonts

Artūrs Virbulis | 13.jūlijs 2018 10:58

Ar jaunu uzvarētāju otrdien, 10. jūlijā, Biķernieku trasē noslēdzās Minišosejas ceturtais posms. Pirmo vietu izcīnīja iepriekš vien treniņos manītais Kaspars Zuģickis, kurš, pilotējot Porsche 911 GT3, trīs apļu summā vien par nieka sekundi apsteidza pirmo trīs posmu uzvarētāju Ralfu Liepiņu (Nissan GT-R).

Lai arī ātrākie piloti startē OPEN ieskaitē, tradicionāli lielākais dalībnieku skaits ir 3000 klasē. Neoficiāli tā tiek saukta arī par BMW klasi, jo nospiedošais vairākums (šajā posmā 12 no 13) startē tieši ar šīs markas automobiļiem. Nepārspēts līderis jau otro gadu ir Andris Čats, kurš sacīkstēs piedalās ar 3. sērijas (E46 paaudzes) BMW kupeju. Auto apveltīts ar modificētu 3,0l benzīna dzinēju, tāpat veikti uzlabojumi balstiekārtai un uzstādīti trasei atbilstoši bremžu diski un uzlikas.

„Uz sacensībām auto jābūt labā kārtībā bremzēm, piemērotai ritošajai daļai un, protams, svarīgas ir arī riepas,” svarīgākos mezglus Minišosejas sacensībās nosauc Andris Čats. Tāpat kā lielākā daļa līderu arī Andris sacīkstēs startē ar Yokohama AD08R riepu modeli. Par aizvadīto posmu Čata komentārs ir lakonisks, bet skaidrs: „Šoreiz braucās viegli un arī auto gāja laba. Kauss rokā, tātad viss kārtībā!”

Tomēr 3000 ieskaites līderis atzīst, ka „šosezon ir jāiespringst un nevar atslābt ne mirkli, jo Reinis (Vilkaitis) ir uzbūvējis līdzvērtīgu auto”. Ja pagājušajā gadā Vilkaitis vēl uz trīs apļiem zaudēja līdz pat 15 sekundēm, tad šogad deficīts ir vien ap 2 sekundēm.

Savu laiku ievērojamo uzlabošanos Reinis Vilkaitis skaidro sekojoši: „Ņemot vērā, ka ar standarta dzinēju pagājušajā gadā pret Andri cīnīties bija neiespējami, tad pa ziemu tika modificēts esošais dzinējs, lai iegūtu labākus parametrus. Tāpat arī tika nomainīti stabilizatori un uzliktas cita izmēra riepas. Citu uzlabojumu pa ziemu starp sezonām netika veikti.”

Par svarīgākajiem auto mezgliem Minišosejā Vilkaitis ir vienās domās ar Čatu – bremzes, amortizatori, riepas un dzinējs. Tikko aizvadītajā posmā Reinis Vilkaitis ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja otro vietu 3000 klasē, tomēr deficīts līdz uzvarētājam bija šosezon lielākais – 3,3 sekundes.

„Sākumā nevarēju atrast īsto braukšanas ritmu, tāpēc pēc pirmajiem diviem iebraucieniem nebiju mierā ar savu sniegumu. Pārāk daudz centos nobraukt "ātrākus" apļus, bet sanāca pretēji. Iespējams, ka rezultātu arī nedaudz ietekmēja izmaiņas stabilizatoru regulējumā, kurus biju uzlicis mīkstākus, jo pastāvēja iespēja, ka var būt slapjš…kļūdījos,” tā salīdzinoši lielo atstatumu līdz Čatam skaidro Vilkaitis.

Taujāts par seriālu kopumā, Reinis atzīst, ka tas ir interesants gan jauniem, gan pieredzējušiem braucējiem: „Manuprāt, jaunie braucēji var gūt priekšstatu par to, kā ir braukt trasē, kā arī pārbaudīt savas un sava auto spējas. Lieliski ir arī tas, ka treniņos pieejami treneri. Ko var iegūt pieredzējušie? Domāju, ka visu. Jo vairāk brauc, jo labāk. Galu galā pēc pasākuma tev vienmēr labas emocijas un prieks.”

Nākamais Minišosejas treniņš, kurā var piedalīties gan ar ielas, gan ar sporta automašīnām, norisināsies 31. jūlijā, bet nedēļu vēlāk – 7. augustā – notiks sacensību seriāla piektais posms. Sīkāka informācija par Minišoseju atrodama gan mājaslapā www.minisoseja.lv, gan Facebook vietnē - https://www.facebook.com/minisoseja/.

Minišosejas 4. posma rezultāti:

1600

1. Jānis Bajaruns, Honda Civic

2. Renārs Bajaruns, Honda Civic

3. Reinis Trūps, VAZ 21063

2000

1. Edvīns Vansovičs, Honda Civic

2. Renārs Zapackis, Honda Integra

3. Kārlis Roziņš, Honda Civic

3000

1. Andris Čats, BMW 3. sērija (E46)

2. Reinis Vilkaitis, BMW 3. sērija (E36)

3. Vilnis Vuļs, BMW 3. sērija (E36)

OPEN

1. Kaspars Zuģickis, Porsche 911 GT3

2. Ralfs Liepiņš, Nissan GT-R

3. Matīss Mežaks, Subaru Impreza

DĀMAS

1. Anastasija Kozlovska, Mazda MX-3

2. Aleksandra Svile, Audi 80

3. Darja Judina, Opel Calibra

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti