Jelgavas driftā uz pjedestāla 13 gadus vecais Bertāns, uzvar Bērziņš 10

 

Foto: Balticrace.lv

Artūrs Virbulis | 16.jūlijs 2018 15:10

Svētdien, 15. jūlijā, sporta un atpūtas kompleksā „Rullītis” norisinājās Tri-Ace Tyre Latvijas drifta kausa 3. posms. Aizraujošās cīņās Street klasē uzvaru izcīnīja Dāvis Mangalis, savukārt ProAm ieskaitē dramatiskā finālā Jānis Bērziņš pieveica 13 gadus veco Nikolasu Bertānu.

Jelgavas driftā uz starta izgāja 63 dalībnieki no visām trīs Baltijas valstīm, kas sestdienas treniņus izmantoja, lai aprastu ar ātrajām, bet tehniski sarežģītajām trases konfigurācijām. Pēc svētdienas rīta treniņa sekoja kvalifikācija, kurā Street klasē uzvaru izcīnīja Matīss Krēsliņš, aiz sevis atstājot Dāvi Mangali un Igoru Vozņakovski. ProAm ieskaitē pirmā vieta kvalifikācijā Nikolasam Bertānam, bet aiz viņa ierindojās Aleksandrs Murajs un Andris Liparts.

Street klases finālbraucienos līdz TOP 4 pirmo reizi aizcīnījās Raimonds Drevinskis, kuram pretī stājās pieredzējušais Māris Ruņģis. Lai arī Ruņģim šīs bija vien pirmās sacīkstes šosezon, viņš demonstrēja stabilu un skaistu sniegumu, pārspēja Drevinski un iekļuva finālā. Otrajā pusfinālā tikās kopvērtējuma līderis Ansis Andersons un pagājušā gada Jelgavas uzvarētājs Dāvis Mangalis. Šajā duelī agresīvāku sniegumu parādīja un finālā iekļuva Mangalis.

Cīņā par trešo vietu par pārsteigumu parūpējās Drevinskis, pārspējot Andersonu un izcīnot savu pirmo goda pjedestālu. Savukārt aizraujošā un ļoti līdzvērtīgā finālā Mangalis uzvarēja Ruņģi, otro gadu pēc kārtas triumfējot Jelgavas drifta posmā. Tāpat Mangalim pirmā vieta arī Tri-Ace Tyre Challenge, kas viņam ļāva doties mājās ar 10 jaunām Tri-Ace riepām. Otrā vieta un 8 jaunas Tri-Ace riepas Jānim Patmalniekam, bet kā trešais ar četrām jaunām Tri-Ace riepām mājup devās Edgars Kroģeris.

ProAm ieskaitē ļoti pārliecinošu sniegumu visas dienas garumā rādīja kvalifikācijas uzvarētājs Nikolass Bertāns, kurš pirmo reizi savas vēl jaunās drifta karjeras laikā aizcīnījās līdz pusfinālam. Tur viņam pretī stājās vēl viens pusfināla debitants, jelgavnieks Aleksandrs Lakutijevskis. Lai arī mājinieks centās cik vien varēja, Bertāns turpināja tikpat pārliecinoši kā līdz tam un iekļuva finālā.

Līdz otram pusfinālam aizcīnījās Jānis Bērziņš, pārspējot vairākus ievērojami jaudīgākus automobiļus, un jelgavnieks Kaspars Skrinda. Aizraujošā cīņā, kuras laikā bija gan sadursme, gan pārbrauciens, uzvaru izcīnīja Bērziņš, kamēr Skrindam atlika cīņa par trešo vietu. Tajā pēc pirmā brauciena Lakutijevska auto piedzīvoja dzinēja defektu, līdz ar to trešais otro Latvijas drifta kausa posmu pēc kārtas Skrinda.

Dramatiski notikumi norisinājās finālā, jo pirmā brauciena noslēgumā Nikolass Bertāns, braucot pa priekšu, izlidoja no trases un atsitās pret trases malā stāvošajām riepām. Tā rezultātā nobortējās viena no aizmugurējām riepām un tā kā starp viena tandēma braucieniem riepas mainīt nedrīkst, tad par ProAm klases uzvarētāju automātiski kļuva Jānis Bērziņš.

Bez otrās vietas kopējā ieskaitē Bertāns arī izcīnīja pirmo vietu Tri-Ace Tyre Challenge, iegūstot 16 jaunas Tri-Ace pusslika tipa riepas. Otrais ar 10 tādām pašām riepām balvā Edmunds Bērziņš, kamēr trešā vieta un 6 riepas Rolandam Bērziņam.

Latvijas drifta kausa 3. posma rezultāti:

Street

1. Dāvis Mangalis, BMW 328 (E30)

2. Māris Ruņģis, BMW 340 (E36)

3. Raimonds Drevinskis, BMW 328T (E36)

ProAm

1. Jānis Bērziņš, BMW M3 (E36)

2. Nikolass Bertāns, BMW 3. sērija (E36)

3. Kaspars Skrinda, BMW 328T (E46)

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 16.jūlijs 2018 18:41
19 12 Atbildēt

Pateicoties 13 gadīgiem bērniem un zekauskiem turnīriem, BMW tiek pie sporta panākumiem. Tāpēc gopņikiem un citiem 13 gadīgiem - prieks.

x 16.jūlijs 2018 17:43
15 1 Atbildēt

Tā, kā tu nezinātu, ka autosportā lielākoties tiek turīgi cilvēki. Jo tas viss ir jāmācās no mazotnes. Līdz ar to viss jāpērk vecākiem.

Pelni tu arī un sūti savu dēlu/dēlus, vai meitu/meitas uz autosportu un tad, lai sacenšās ar šo 13gadnieku.

Bagātais fāteris jau nebrauca viņa vietā, būtu stulbi iedomāties, ka šis 13 gadnieks no zila gaisa nokrita ar savu auto un saviem līdzekļiem.

99% zināmo autosportistu ar to ir nodarbojušies no mazotnes, un protams, nejau par saviem līdzēkļiem, loģiski...

viencexperc 16.jūlijs 2018 18:52
15 10 Atbildēt

Tātad, papētīsim populārākās un Top autosacīkstes. To līderkomandas. Jelgavas drifta čempionātu neskatīsimies:

1) Formula 1 - Ferarri, Mercedess, Renault, Honda

2) Nascar -= Chevrolet, Ford, Toyota, Dodge ( xfinity serija)

3) Monster jum - ford, cadillac, chevrolet, dodge, utt pārsvarā amerikāņi

4) Drag race - BMW tur nav

5) Indycar - Chevrolet, Honda

6) WRC - ford, Hyndai, toyota, citroen, vw, utt. BMW nav

7) Rallycross - audi, ford, kia, peugeot, vw, subaru, renault, utt ( bmw nav)

8) V8 supercars - jaguar, ford, holden, chevrolet

9) 24 hours Le Mans - porshe, ford, ferarri, aston Martin ( bmw 5. vieta )

10) Eformula - Renault

11) Formula Drift - toyota, ford, BMW tikai pagājušogad izcīnīja 3. vietu ( augstākais saniegums pēdējos 10 gados)

12) Tūrings 1) chevrolet, 2) BMW, 3) citroen...7) lada....

bet ja mēs skatamies World touring cur Cup sacikstes, tad tur BMW vispār nav.

13. Dakāras rallijs.

peugeot, VW, mitsubishi, utt

Kravas auto klasē uzvar krievu kamaz. Tāpēc var droši teikt, ka kamazam ir vairāk trofeju, kā BMW.

...

ak jā, BMW taisa arī motociklus. Varbūt, vismaz, tie iet?

1) Moto GP - ducatti, yamaha, honda, suzuki, KTM, aprilia...

2) Motocross - Yamaha, kawasaki, suzuki, ktm, honda, husqvarna..

3) Dakaras rallijs.

Pēdējais BMW, kurš uzvarēja, bija 2000 gadā. To vadija Richard Sainct, kurš ar BMW uzvarēja 1999. un 2000.gadā. Tad Richard Sainct bija neveiksmju sērija, līdz saprata, ka vajag nomainit savu sūda BMW pret KTM...un atkal uzvarēja.

Kopš tās reizes BMW pameta pat Dakāru.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti