Hamiltons uzvar lietainā Ungārijas "Grand Prix" kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

iAuto | 28.jūlijs 2018 19:33

Pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis, brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Ungārijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Kvalifikācijā braucēji tika izaicināti ar lietainiem laikapstākļiem. Lai gan tās vidū trase kļuva sausāka, beigās atkal sāka pamatīgi līt. Visveiksmīgākais izrādījās Hamiltons, kurš trešajā kvalifikācijas kārtā apli veica vienā minūtē un 35,658 sekundēs, par 0,260 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Valteri Botasu no Somijas.

Tikmēr trešais bija pieredzējušais soms Kimi Reikenens ("Ferrari").

Uzreiz aiz pirmā trijnieka sekoja vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari"), bet pirmo sešinieku noslēdza spānis Karloss Sainss ("Renault") un francūzis Pjērs Gaslī ("Toro Rosso").

Septītajā vietā sestdien tikmēr ierindojās nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull"), kuram sekoja jaunzēlandietis Brendons Hārtlijs ("Toro Rosso") un dānis Kevins Magnusens ("Haas"). Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza otrs "Haas" braucējs Romēns Grožāns no Francijas.

Savukārt viens no čempionāta vadošajiem braucējiem, austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull") sestdien ieņēma tikai 13.vietu, nespējot pārvarēt kvalifikācijas otro kārtu.

Ungārijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 12.posma līderim Hamiltonam ir 188 punkti, kamēr 171 punkts ir Fetelam. Trešais ar 131 punktu ir Reikenens, bet viņam ar 122 un 106 punktiem seko attiecīgi Botass un Rikjardo, tikmēr sestais ar 105 punktiem ir Verstapens.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 310 punktiem ir "Mercedes", kamēr astoņus punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 211 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti