Hamiltons izcīna uzvaru Ungārijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 29.jūlijs 2018 18:14

Pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis, brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posmā - Ungārijas "Grand Prix".

Hamiltons Ungārijas Lielajā balvā triumfējis sešas reizes karjerā. Tikmēr otro vietu izcīnīja viņa tuvākais sekotājs kopvērtējumā Sebastjans Fetels, bet trešais bija Kimi Reikenens, abiem "Ferrari" braucējiem kāpjot uz goda pjedestāla.

Hamiltons startā nosargāja savu pozīciju, kamēr no ceturtās uz trešo vietu pakāpās Fetels. Jau sestajā aplī nācās izstāties Maksam Verstapenam no "Red Bull" vienības.

Hamiltons pēc boksu apmeklējuma uz brīdi zaudēja līderpozīciju, bet, kad pitstopā devās konkurenti, viņš atgriezās sacīkstes vadībā. Tuvojoties sacensību beigām, Fetels aktīvi cīnījās par otro vietu, kurā bija Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass.

Piecus apļus pirms finiša Fetels apdzina Botasu, tomēr abas mašīnas sadūrās, sabojājot soma spēkratu. Savukārt divus apļus pirms finiša Botasam bija vēl viena sadursme, šoreiz ar "Red Bull" vienības pilotu Danielu Rikjardo.

Pirmais finiša līniju šķērsoja Hamiltons, otrais bija Fetels, bet trešais - Reikenens. Aiz pirmā trijnieki bija Rikjardo, piekto vietu ieņēma Botass, bet pirmo sešinieku noslēdza Pjērs Gaslī ("Toro Rosso").

Septītais bija Kevins Magnusens ("Haas"), tālāk sekoja Fernando Alonso ("McLaren") un Karloss Sainss juniors ("Renault"), kā arī pie punkta tika Romēns Grožāns ("Haas").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderim Hamiltonam ir 213 punkti, kamēr 189 punkti ir Fetelam. Trešais ar 146 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 132 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz komandas biedri Rikjardo un Verstapens, kuriem ir attiecīgi 118 un 105 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 345 punktiem ir "Mercedes", kamēr desmit punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 223 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti