Džeimss Dīns triumfē „Betsafe Drift King of Riga” (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Kristīne Pavlovska | 6.augusts 2018 8:07

Sestdien, 4.augustā aizvadīts lielākā Eiropas drifta seriāla „Drift Masters European Championship” posms „Betsafe Drift King of Riga”.

Šajā dienā, kad laikapstākļu ziņā tika piedzīvots viss iespējamais, sākot no pamatīgas svelmes, līdz pat brīdim, kad nācās apturēt sacensības, lai tiktu galā ar milzīgajām peļķēm, kas izveidojās uz trases lietusgāžu dēļ, visveiksmīgākais izrādījās 2017.gada ASV drifta sacensību „Formula D” čempions, īrs Džeimss Dīns (James Dean). Viņš uzvarēja kvalifikāciju un izcīnīja uzvaras visās izslēgšanas kārtās. Finālā Džeimss Dīns tikās ar Polijas pārstāvi Gržegoržu Hipki (Grzegorz Hypki), kas izrādīja sīvu pretestību, tomēr īram izdevās poli pārspēt, tādējādi Džeims kļuva par Rīgas posma uzvarētāju un nu ir arī „Drift Masters European Championship” kopvērtējuma līderis.

Sestdienas rītā sacensības sākās ar kvalifikācijas braucieniem. Trase bija sausa, un braucēji gatavi uzrādīt labāko rezultātu. Tomēr daudziem tālais mērotais ceļš līdz Rīgai bija gandrīz veltīgs, jo no 60 dalībniekiem tandēmu braucieniem kvalificējās tikai 32. Par stindzinošu „paraugdemonstrējumu” parūpējās zviedrs Džims Olofsons (Jim Olofsson), kas pirmo reizi Pro drifta sacensību vēsturē Latvijā kvalifikācijas 1.brauciena laikā pamanījās apmest vairākus kūleņus. Glābšanas dienests strādāja zibenīgi un ļoti profesionāli, un, par laimi, dalībniekam nekādas traumas netika konstatētas, taču atgriezties uz starta un nobraukt 2.kvalifikācijas braucienu viņam neizdevās automašīnas tehnisko problēmu dēļ.

Visaugstāko punktu skaitu šoreiz tiesneši piešķīra tieši par precīzu joslas izbraukšanu, tādēļ tiem, kas nevarēja izpildīt uzdoto, nācās samierināties ar to, ka jāpaliek skatītāju rindās un no tālākas cīņas jāizstājas. Par lielāko sacensību neveiksmi un pārsteigumu var uzskatīt mūsu Kristapa Bluša sniegumu, jo viņš kvalificējās vien 33.vietā un attiecīgi tandēmu braucienos vietējie līdzjutēji viņu neredzēja. Taču pārliecinošu sniegumu rādīja Ivo Cīrulis (4.vieta kvalifikācijā), Jānis Eglīte (12.vieta kvalifikācijā) un Inguss Jēkabsons (30.vieta kvalifikācijā). Ēriku Ulasu pievīla tehnika, un viņš kvalifikācijā nepiedalījās.

Pēc kvalifikācijas braucieniem notika dalībnieku parāde un sacensību atklāšana. Tajā piedalījās TAD „Dardedze”, kas šim pasākumam piešķīra īpašu un latvisku noskaņu, svinot Latvijai 100 un arī Latvijas drifta 10 gadu jubileju.

Sākoties tandēmu cīņām, sāka līt lietus. Sākumā tas tikai samitrināja trasi, taču pavisam drīz, visa trase jau pludoja, un tas bija īsts pārbaudījums gan tehnikai, gan braucēju meistarībai. Top 32 nepārvarēja Inguss Jēkabsons, kam pretī stājās 18 gadus jaunais 2017.gada „Drift Masters European Championship” čempions, polis Adams Zalevskis (Adam Zalewski). Jānis Eglīte tika galā ar savu konkurentu Metu Kārteru (Matt Carter) un Ivo Cīrulis, kurš uzvarēja Kajetanu Rutinu (Kajetan Rutyna). Sākoties Top 16, trase sāka žūt un kļuva vēl grūtāk izbraucama. Top 8 neviens no mūsu braucējiem neiekļuva.

Sacensību kulminācijā, kad trase jau bija sausa un skatītājus priecēja iespaidīgi riepu dūmu mutuļi braucienu laikā, tehnika pievīla Adamu Zalevski, kuram bija jācīnās ar Gržegoržu Hipki par iekļūšanu finālā, tādējādi Hipki finālā iekļuva automātiski, bez cīņas ar Adamu. Savukārt Džeimss Dīns pusfinālā izcīnīja uzvaru pār Kršištofu Romanovski (Krsysztof Romanowski). Adama mehāniķiem izdevās automašīnu salabot, un viņš varēja doties cīņā pret Kršištofu par 3. vietu, tomēr Romanovskis šoreiz izrādījās pārāks un sacensību noslēgumā kāpa uz goda pjedestāla 3.pakāpiena.

„Fināla cīņa starp Dīnu un Hipki bija tieši tāda, kā mēs sagaidījām. Neviens no viņiem i nedomāja piekāpties. Centimetrs centimetrā, viņi sekoja viens otram rādot tādu klasi, ka atliek vien noņemt cepures šo puišu priekšā,” tā par cīņu par 1.vietu izteicās viens no sacensību tiesnešiem Davids Kalas (David Kalas) no Čehijas, „mēs cēlāmies kājās kopā ar skatītājiem tribīnēs, kas visu šo dienu bija gaidījuši šo brīdi. Tieši tik emocionāls un piepildīts tas bija. Un Dīns šo uzvaru bija godam nopelnījis”

Vakarā trasē uzstājās pašmāju mākslinieks Gačo, priecējot viesus, sacensību dalībniekus un skatītājus. Sacensību organizatori izsaka pateicību visiem atbalstītājiem un skatītājiem, kas ieradās, lai klātienē vērotu drifta sacensības un aicina uz nākamajām sacensībām Biķerniekos, kas notiks konfigurācijā „Raganas katls” 1.septembrī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti