NEZ Drift Riga triumfē igaunis Tults, par Baltijas čempionu kļūst Ulass (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīna Berķe | 4.septembris 2018 9:10

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās „Betsafe NEZ Drift Riga” sacensības, kas kopā ar Baltijas drifta čempionātu un Latvijas drifta kausu uz starta pulcēja 95 dalībniekus. Aizraujošajā „Raganas katla” konfigurācijā PRO klasē uzvaru svinēja igaunis Mikels Normans Tults, vienlaicīgi kļūstot arī par Ziemeļeiropas (NEZ) drifta čempionu.

Vienā no sezonas bīstamākajām trases konfigurācijām visu trīs dienu garumā bija vērojamas skaistas cīņas, avārijas un dramatiski notikumi. Sacensības iesākās ar treniņiem piektdienā, turpinoties ar ProAm un PRO cīņām sestdienā un noslēdzoties ar Street klasi svētdienā. Uz starta Biķerniekos izgāja dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

PRO klasei šīs bija noslēdzošās sezonas cīņas Ziemeļeiropas un Baltijas čempionātiem, kamēr Latvijas un Igaunijas ieskaitēm šis bija sezonas priekšpēdējais posms. 32 dalībnieku konkurencē finālbraucieniem kvalificējās 29 piloti, no kuriem labākos rezultātus uzrādīja igaunis Mikels Normans Tults, latviešu titulētākais drifteris Jānis Eglīte un lietuvietis Arūnas Černevičius.

Finālbraucienu laikā iespaidīgu sniegumu demonstrēja igauņu sportisti, jo līdz TOP 8 kārtai spēja aizcīnīties veseli četri ziemeļu kaimiņi, kamēr no Latvijas un Lietuvas pa diviem pārstāvjiem. Pirmajā TOP 8 duelī kvalifikācijas uzvarētājs Tults tika galā ar lietuvieti Valdas Vindžigelskis, kamēr par pārsteigumu parūpējās Rinalds Rižovs, no tālākās cīņas izslēdzot spēcīgo igauni Harold Valdma.

Kuriozi atrisinājās Ērika Ulasa un igauņa Henri Kivimagi duelis, jo igaunis savā vadošajā braucienā trešo reizi dienas laikā notrieca starta konusus, tādējādi automātiski piedzīvojot zaudējumu. Ulasam iekļūšana pusfinālā nozīmēja arī kļūšanu par Baltijas drifta čempionu, jo viņa galvenais sāncensis Valdma izstājās TOP 8 kārtā.

Jāatzīmē, ka TOP 8 braucieni tika aizvadīti jau pamatīgā krēslā, jo neskaitāmie incidenti trasē bija aizkavējuši dienaskārtību. Pirms pusfināliem trasē bija iestājusies pilnīga tumsa, tādēļ drošības apsvērumu dēļ tika nolemts sacensības apturēt un pjedestālu starp pusfinālā iekļuvušajiem sadalīt pēc kvalifikācijas rezultātiem.

Tādējādi par „Betsafe NEZ Drift Riga” sacensību uzvarētāju tika kronēts Mikels Norman Tults, otrajā vietā ierindojās Arūnas Černevičius, bet uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Rinalds Rižovs. Latvieša trešo vietu vēl īpašāku padarīja tas, ka šīs viņam bija pirmās sacensības ar tikko uzbūvēto 3. sērijas (E92) BMW spēkratu.

Latvijas drifta kausa ProAM klase savas sestdienā iesāktās cīņas noslēdza svētdienas rītā. Pirmajā pusfinālā avāriju piedzīvoja kopvērtējuma līderis Edmunds Bērziņš, attiecīgi zaudējot Raivim Alkšāram, kamēr otrajā pusfinālā Aleksandrs Murajs pārspēja Inti Bērziņu. Cīņā par trešo vietu Bērziņu duelī pārāks bija Edmunds, bet finālā Murajs ar skaistiem braucieniem uzvarēja Alkšāru.

Street klasē startēja 33 piloti, tomēr sarežģītajā trasē tandēmiem kvalificējās vien 24 braucēji. Ar lielisku sniegumu visu finālbraucienu garumā uzvaru izcīnīja Roberts Goldmanis, otrā vieta Jevgēnijam Skapovičam, savukārt trešais šoreiz Toms Lagzdiņš.

Šīs sacensības bija vienas no aizraujošākajām, emociju pilnākajām kādas aizvadītas, leģendas vai nē, bet Raganas tur ir! Paldies visiem apmeklētājiem, kuri bija ar mums kopā šīs visas 3 dienas, paldies visiem braucējiem par tik aizraujošām sacensībām, mēs noteikti atgriezīsimies Raganas katlā 2019 gadā. Bet tagad gatavosimies lielajai Latvijas drifta sezonas noslēguma sacīkstei, kura norisināsies 6.oktorbī, Biķernieku trasē, kur gaidāms vēl kas nebijis Latvijas drifta vēsturē!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti