Divi “Jūrmala/Papa’s RT” sportisti uz goda pjedestāla NEZ autošosejas čempionāta kopvērtējumā

 

Foto: Publicitātes attēls

Aigars Zviedris | 25.septembris 2018 8:57

22.-23. septembrī Somijā, “Alastaro circuit” autotrasē tika aizvadīts šī gada NEZ (Ziemeļeiropas Zonas) čempionāta trešais un noslēdzošais šī gada posms, atraktīvajā “Legend Car” klasē.

Uz šīm sacīkstēm bija ieradušies 40 “Legend Car” klases braucēji pārsvarā no Somijas, kā arī pieci Latvijas sportisti un viens sportists no Krievijas. Jūrmala/Papa’s Racing komandu šajās sacensībās pārstāvēja trīs sportisti: Valters Zviedris, Ernests Veismanis un pieredzējušais Uldis Timaks.

Labu sacensību aizvadīja 17 gadīgais “Jūrmala/ Papa’s Sacīkšu Komanda” autosportists Valters Zviedris, kurš 40 sportistu konkurencē trijos finālbraucienos attiecīgi izcīnīja 16., 23. un 15.vietu. Ar šiem rezultātiem Valteram pietika, lai nosargātu savu 3.vietu NEZ čempionāta kopvērtējumā un tikai par nieka 3 punktiem pārspētu Latvijas leģendāro un par Valteru vairāk nekā divas reizes vecāko autošosejas braucēju Jāni Horeliku. Valteram 671 punkts, Jānim 668. Pārliecinošu uzvaru sezonas kopvērtējumā Ziemeļeiropas čempionātā ar 782 punktiem svinēja vairākkārtējs Somijas čempions un pagājušā gada NEZ čempions Henri Tuomaala, kurš otrajā vietā atstāja Valtera komandas biedru Uldi Timaku, kuram sezonā izdevies iekrāt 731 punktu. Jūrmalas komandas trešajam pilotam Ernestam Veismanim šī sezona nebija tik veiksmīga un viņam tikai 12.vieta 17 Ziemeļeiropas čempionāta ieskaitē startējošo sportistu konkurencē. NEZ kopvērtējums šeit: http://batcc.eu/results/?season=2018&type=nez&class=legends&round=0

Somijas čempionātā, kura noslēdzošais posms notika paralēli NEZ čempionāta posmam, visi vienlaikus startējošie sportisti tiek sadalīti trīs atsevišķās ieskaites klasēs: “SemiPro” – jaunieši un iesācēji ar ne vairāk kā divu gadu pieredzi šajā klasē; “Pro” sportisti, kuru pieredze šajā klasē lielāka par diviem gadiem un “Masters” sportisti vecumā virs 40 gadiem. Tā kā katrā no šīm klasēm tiek apbalvoti trīs labākie katra brauciena braucēji, tad Valteram šoreiz trīs goda pjedestāli trijos braucienos un skaisti kausi par 1., 3. un 2. vietu “SemiPro” ieskaitē. Sacīkstes Valteram izvērtās ļoti interesantas un notikumiem bagātas. Visi 40 braucēji tika sadalīti divās grupās, kuras katra aizvadīja 15 minūtes garus kvalifikācijas braucienus. Valters visu kvalifikācijas braucienu uzrādīja apļa laikus no 4. līdz 8. vietai, ar katru apli uzrādot ar vien ātrākus apļa laikus, jo naktī salijusī un mitrā trase lēnām žuva. Diemžēl pēdējā kvalifikācijas aplī nācās aizķerties aiz kāda lēnāka konkurenta un kvalifikācija tika noslēgta 9.vietā, kas deva 18. starta vietu pirmā brauciena startam. Starts padevās labs un Valters līdz brauciena beigām pakāpās līdz 13.vietai, bet tā kā pāris apļus pirms brauciena beigām pirms viņa braucošajam sportistam radās eļļas noplūde no dzinēja un tā nonāca uz Valtera stikla un tā kā “Legend cars” automašīnām stikla tīrītāju nav, tad redzamība bija kļuvusi gaužām vāja un Valters, veicot vienu no apdzīšanām, nepamanīja dzeltenos krogus, par ko saņēma 3 vietu sodu un tika klasificēts 16. vietā. Svētdienā, otrā brauciena startā Valters pieļāva kļūdu un veica tā saukto “Jump Start” jeb falšstartu. Lai gan brauciens tika noslēgts 14.vietā, Valters šoreiz saņēma 15 sekunžu sodu un tika klasificēts 23.vietā. Trešais, noslēdzošais brauciens tika aizvadīts bez sodiem un interesantā cīņā ar somu sportistiem Tommy Nyvall, Marko Kilpia, Marko Makila un Valtera sīvāko kopvērtējuma konkurentu Jāni Horeliku. Valteram izdevās finišēt 15.vietā un tikai vienu vietu priekšā Jānim, kas arī izšķīra NEZ kopvērtējuma 3. un 4. vietu. Patiess prieks par šo Valtera panākumu, kas salīdzinot ar pagājušā gada 10.vietu NEZ kopvērtējuma tabulā ir ļoti labs progress.

Uldis Timaks aizvadīja salīdzinoši labu un stabilu sacīksti, iegūstot 5. vietu kavlifikācijā. Tad piedzīvoja neveiksmi un sagriešanos pirmajā braucienā, kuras dēļ nokrita līdz pat 30.vietai, bet līdz brauciena beigām 9 vietas tika atgūtas un brauciens tika noslēgts 21.vietā. Savukārt svētdienas braucienos tika iegūta 10. un 9.vieta, kas Uldim nodrošināja otro vietu NEZ čempionāta kopvērtējumā.

 Diemžēl komandas trešajam sportistam Ernestam Veismanim šīs sacīkstes nebija tās veiksmīgākās – pēc samērā labas kvalifikācijas, kura tika noslēgta ar 13. labāko apļa laiku, Ernesta Legend Car pirmajā braucienā piemeklēja dzinēja defekts, kura dēļ bija jāiebrauc boksos pēc mehāniķu palīdzības, kā rezultātā finišā nav ieskaites punktu - DNF. Arī otrais brauciens Ernestam bez punktiem – DQ, dēļ pārāk nodilušām riepām. Un tikai trešo braucienu Ernests noslēdza 23.vietā, kas sezonas kopvērtējumā viņu ierindoja 12.vietā NEZ čempionātā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti