Igaunijā noskaidroti jaunie Baltijas autošosejas čempioni (+ FOTO)

 

Foto: Darius Kibirkštis)

BATCC | 25.septembris 2018 11:42

Nedēļas nogalē, no 22. līdz 23. septembrim, Pērnavā norisinājās Baltijas autošosejas čempionāta 2018. gada sezonas noslēdzošais posms, kurā uz uz starta stājās vairāk nekā 140 sportisti. auto24ring trasē čempionu kausi tika sadalīti piecās autošosejas ieskaites klasēs un Baltijas izturības čempionātā.

Pirmajā sacensību dienā tika noskaidroti Baltijas četru stundu izturības seriāla čempioni, par kuriem, izcīnot uzvaru noslēguma posmā, kļuva GSR Motorsport komanda no Lietuvas (braucēji: Miks Mātens (EST) un Ernesta Globīte (LT)). Noslēguma posmā cīņas starp 19 komandām bija ļoti sīvas un posma uzvarētāju likteni izšķīra vien nieka 2,46 sekundes.

Svētdien, 23. septembrī, jaudīgajā Baltic GT klasē sezonas vicečempiona titulu izcīnīja Roberts Rode (Nissan 200SX), piekāpjoties somu sportistam Marko Rantanenam (Lamborghini Gallardo). Lai arī Roberts Rode noslēdzošajā posma kopvērtējumā izcīnīja tikai sesto vietu, kopvērtējumā iekrātais punktu pārsvars ļāva saglabāt otro vietu sezonā. Trešajā vietā šajā klasē sezonu noslēdza Vitenis Gulbinas (BMW M3) no Lietuvas.

Tikmēr Reinim Trūpam (MG ZR) pietika ar izcīnītu otro vietu pirmajā braucienā, lai nosargātu vicečempiona titulu Hankook Trophy Super 1600 klasē. Čempiona titulu šajā klasē izcīnīja krievu sportists Dmitrijs Savatējevs (Honda Civic), bet trešo – iepriekšējās sezonas čempions, igauņu sportists Stīvens Pūsts (Toyota Yaris).

Volga klasē par čempionu titulu cīnījās Ervīns Kreicbergs un Aleksandrs Čuhrovs. Noslēguma posmā uzvaru izcīnīja Jānis Grope, bet Ervīns Kreicbergs, izcīnot trešo vietu, ieguva arī čempiona titulu. Aleksandrs Čuhrovs saglabāja otro vietu sezonā, bet trešais ātrākais šosezona Jānis Grope.

VAZ1300 un VAZ1600 klasēs čempioni tika noskaidroti jau iepriekšējā posmā Rīgā, tāpēc cīņa šoreiz tika aizvadīta par tradicionālajiem ceļojošajiem kausiem. VAZ 1300 klasē Guntara Judeika vārdā nosaukto piemiņas kausu saņēma šīs sezonas čempions Mārtiņš Lagzdiņš, savukārt VAZ1600 klasē Jāņa Alika ceļojošo kausu izcīnīja Toms Bērziņš. Vicečempiona titulu VAZ1300 klasē izcīnīja Normunds Bērziņš, bet trešo vietu – Ģirts Vecvanags. VAZ1600 klasē sezonas kopvērtējumā otro vietu nosargāt izdevās Pēterim Laipniekam, bet trešais šosezon Toms Bērziņš.

Autošosejas iesācēju klasē ABC Race šogad kopvērtējuma kausi netika dalīti, bet noslēdzošajā posmā uzvaru svinēja Kristaps Laipnieks (Honda Civic), otrais Regnārs Mozga-Kļaviņš (Honda Civic), bet trešajā vietā finišēja autosportā jau pieredzējušie Mareks Matvejevs un Ainars Šēnfelds ar “Opel Corsa C” automašīnu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti