Botass uzvar F-1 Krievijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 29.septembris 2018 17:24

Somijas pilots Valteri Botass no "Mercedes" komandas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) Krievijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijas sacensībās, aiz sevis atstājot komandas biedru Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas.

Botass trases apli veica minūtē un 31,387 sekundes, labojot Soču trases rekordu. Tikmēr četrkārtējais pasaules čempions un šīs sezonas līderis Hamiltons somam zaudēja 0,145 sekundes.

Somijas pārstāvis "pole-position" nodrošināja pašās kvalifikācijas beigās, veicot teicamu apli, kamēr Hamiltonam pēdējais "lidojošais aplis" izpalika, jo pirms tam viņa formula nedaudz saslīdēja.

Botass otro reizi šajā sezonā un sesto reizi karjerā uzvarēja kāda "Grand Prix" posma kvalifikācijā. Pērn viņš tieši Sočos izcīnīja savu pirmo F-1 uzvaru.

Tikmēr no otrās starta rindas svētdienas sacensības sāks abi "Ferrari" piloti - vācietis Sebastjans Fetels un soms Kimi Reikenens. Fetels, kurš ir Hamiltona tuvākais sekotājs kopvērtējumā, no brita atpalika par nedaudz vairāk kā četrām sekundes desmitdaļām.

Tālākās vietas ieņēma dānis Kevins Magnusens ("Haas"), francūzis Estebans Okons ("Racing Point Force India"), Monako braucējs Šarls Leklērs ("Sauber"), meksikānis Serhio Peress ("Racing Point Force India"), francūzis Romēns Grožāns ("Haas") un Markuss Ēriksons ("Sauber").

Tikmēr fiasko pipedzīvoja abi "Red Bull" komandas braucēji Makss Verstapens no Nīderlandes un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuri kvalifikācijā palika attiecīgi 11. un 12.vietā.

Jau ziņots, ka Hamiltons bija ātrākais otrajā un trešajā treniņu sesijā, bet pirmajā labākais bija Fetels.

Sočos norisinās F-1 sezonas 16.etaps.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15.posmiem Hamiltonam ir 281 punkts, kamēr Fetels atpaliek par 40 punktiem. Trešais ar 174 punktiem ir Reikenens, no viņa par trim punktiem atpaliek Botass, bet 148 punktus iekrājis Verstapens, kuram seko komandas biedrs Rikjardo, atpaliekot vēl par 22 punktiem.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 452 punktiem ir "Mercedes", kamēr 37 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 274 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti