Hamiltons triumfē Krievijas "Grand Prix" un tuvojas F-1 čempiona titulam

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 1.oktobris 2018 5:13

Britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) Krievijas "Grand Prix" izcīņas posmā, sperot soli tuvāk čempiona titulam.

Hamiltons 53 apļus veica visātrāk, par 2,545 sekundēm apsteidzot savu tuvāko sekotāju un komandas biedru Valteri Botasu no Somijas. Trešajā vietā ierindojās vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari", bet ceturtais bija Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas.

Sacensību laikā "Mercedes" komandas uzstādījums bija vadībā virzīt Hamiltonu, līdz ar to Botasam savs komandas biedrs bija jāpalaiž priekšā, necenšoties viņam sastādīt lieku konkurenci.

Piektajā un sestajā pozīcijā ierindojās "Red Bull" komandas biedri Makss Verstapens no Nīderlandes un austrālietis Daniels Rikjardo, bet septītais bija Monako pilots Šarls Leklērs no "Sauber", kurš nākamsezon nomainīs Reikenenu "Ferrari" komandā.

Tālāk astotais finišēja dānis Kevins Magnusens ("Haas"), devīto pozīciju ieņēma francūzis Estebans Okons ("Racing Point Force India"), bet labāko desmitnieku noslēdza meksikānis Serhio Peress, kurš ir Okona komandas biedrs.

Sočos norisinājās F-1 sezonas 16.etaps.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 16 posmiem Hamiltonam ir 306 punkti, kamēr Fetels ar 256 punktiem ir otrais. Trešais ar 189 punktiem ir Botass, no viņa par trim punktiem atpaliek Reikenens, bet 158 punktus iekrājis Verstapens, kuram seko komandas biedrs Rikjardo ar 134 punktiem.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 495 punktiem ir "Mercedes", kamēr 442 punkti ir "Ferrari", bet trešā ar 292 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti