Rožkalns Lasvegasā cīnīsies par Legend Cars pasaules čempiona titulu

 

Foto: Publicitātes attēls

Artūrs Virbulis | 11.oktobris 2018 7:55

Uz Lasvegasu cilvēki parasti brauc izklaidēties, tomēr tikko par Somijas „Legend Car” čempionu kļuvušais Garijs Rožkalns uz Amerikas Savienotajām Valstīm dosies, lai jau nākamnedēļ cīnītos par pasaules čempiona titulu Semi-pro ieskaitē.

Rožkalns, kurš savā karjerā jau paspējis izcīnīt vairākus Baltijas un Latvijas titulus gan autošosejā, gan motošosejā, šogad aizvadīja savu pirmo pilno sezonu ar atraktīvajām Leģendām. Startējot Somijas čempionāta Semi-pro ieskaitē, kurā var piedalīties ar maksimāli divu gadu pieredzi, Garijs spēja uzvarēt teju visos posmos un pārliecinoši izcīnīt titulu. Viņš arī kļuvis par pirmo ārvalstu sportistu, kas izcīnījis Somijas „Legend Car”  titulu.

„Sezonas laikā izcīnīju gandrīz maksimālo punktu skaitu, un tieši tikpat punktus ASV čempionātā ieguva arī viens amerikāņu sportists. 21. oktobrī Lasvegasā tad arī noskaidrosim, kurš no mums būs pasaules čempions Semi-pro klasē. Uz Lasvegasu braucu tikai ar vienu domu - uzvarēt,” tā par gaidāmajām sacīkstēm izsakās pats sportists. Jāatzīmē, ka tradicionālajā „Legend Car” sezonas noslēgumā piedalās labākie šīs klases sportisti no visas pasaules.

Lai arī sākotnēji likās, ka dalība Las Vegas Motor Speedway trasē notiekošajā pasākumā izmaksās dārgi, Rožkalnam ar vienu no vadošajām ASV komandām (Kyle Beattie Racing & Driver Development) izdevās noslēgt izdevīgu vienošanos. „Pārstāvēšu viņu komandu pasaules čempionātā, bet viņi nodrošinās mani ar tehniku un apkalpošanu. Aizlidošu ar savu kombinezonu un ķiveri, nobraukšu sacīkstes, pateikšu paldies un lidošu atpakaļ,” veiksmīgo sadarbību komentē Garijs Rožkalns.

Ja ASV latviešu sportistu apkalpos profesionāla komanda, tad uz Somijas čempionātu Garijs šogad devās vien kopā ar tēvu Bruno Rožkalnu. „Pagājušogad vēl startējām Somijas komandā, bet šogad braucām paši. Krājām pieredzi, gājām uz priekšu un sadarbojāmies ar latviešu „RS Motorsport” komandu, viens otram palīdzot,” sezonas gaitu skaidro Garijs.

Taujāts par nākamās sezonas plāniem, Rožkalns atzīst, ka „visdrīzākais Leģendās paņemsim viena gada pauzi, lai sagaidītu jaunos dzinējus. Esošie dzinēji ir diezgan trausli un ar viņiem ir lielas izmaksas. Jaunie solās būt izturīgāki”. Tomēr sacīkstēs viņš nākamgad noteikti plāno piedalīties, jo šobrīd tiekot gatavots jauns BMW startiem Baltijas autošosejas izturības čempionātā (Baltic Endurance Championship).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti