Hamiltons izcīna uzvaru ASV "Grand Prix" kvalifikācijā un tuvojas savam piektajam titulam

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 21.oktobris 2018 13:44

Pašreizējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis, brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18.posma - ASV "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Hamiltons laboja Ostinas trases rekordu, apli veicot vienā minūtē un 32,237 sekundēs. Otro ātrāko laiku uzrādīja viņa sīvākais konkurents kopvērtējumā, vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari" vienības, kurš bija 0,061 sekundi lēnāks.

Tiesa, Fetels startēs tikai no piektās pozīcijas, jo treniņbraucienu otrajā sesijā par ātrumu nesamazināšanu pie dzeltenā karoga saņēma trīs starta vietu sodu.

Līdz ar to blakus Hamiltonam startēs Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas, kurš kvalifikācijā britam zaudēja 0,070 sekundes.

No otrās starta rindas sacensības sāks "Mercedes" somu pilots Valteri Botass un "Red Bull" vienību pārstāvošais austrālietis Daniels Rikjardo, bet no trešās rindas startēs Fetels un "Racing Point Force India" franču braucējs Estebans Okons.

Tikmēr "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens kvalifikācijas pirmajā sesijā sabojāja savu spēkratu, kā rezultātā uzrādīja vien 15.rezultātu.

Starta vietu sods vēl vairāk apgrūtinājis Fetela izredzes iegūt F-1 čempiona titulu. Lai saglabātu kaut nelielas cerības, viņam svētdien Hamiltona uzvaras gadījumā ir jāizcīna ne zemāka vieta par otro.

Pirms sezonas noslēdzošajiem četriem posmiem Hamiltons kopvērtējumā iekrājis 331 punktu, kamēr Fetelam ir 264 punkti, bet trešais ar 207 punktiem ir Botass. Tikmēr ceturto vietu ar 196 punktiem ieņem otrs Reikenens, kuram ar 174 punktiem seko Verstapens, kamēr pirmo sešinieku ar 146 punktiem noslēdz Rikjardo.

Konstruktoru kausā līdere ar 538 punktiem ir "Mercedes", kamēr "Ferrari" iekrājusi 460 punktus. Pirmo trijnieku savukārt ar 319 punktiem noslēdz "Red Bull".
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti