Meksikas "GP" uzvar Verstapens; Hamiltonam piektais čempiona tituls 13

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 29.oktobris 2018 7:43

"Mercedes" britu pilots Lūis Hamiltons svētdien piekto reizi karjerā triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā.

Sezonas 19.posma - Meksikas "Grand Prix" - Hamiltons ierindojās ceturtajā vietā, ar ko viņam pietika, lai triumfētu kopvērtējumā.

Uzvaru Meksikā guva Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull", kurš finišēja pēc vienas stundas, 18 minūtēm un 28,851 sekundes. Otrais par 17,316 sekundēm atpalika vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari", bet trešo pozīciju ieņēma viņa komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas, kurš zaudēja 49,914 sekundes.

Ceturto pozīciju ieņēma Hamiltons, piektais bija viņa komandas biedrs Valteri Botass no Somijas, bet labāko sešinieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs no "Renault". Septīto vietu ieņēma Monako pilots Šarls Leklērs no "Sauber", astotais bija Štofels Vandorns no "McLaren", devīto pozīciju ieņēma zviedrs Markuss Ēriksons ("Sauber"), bet desmitnieku noslēdza "Toro Rosso" franču pilots Pjērs Gaslī.

Pirms sezonas noslēdzošajiem diviem posmiem Hamiltons kopvērtējumā iekrājis 358 punktus, kamēr Fetelam ir 294 punkti, trešo vietu ar 236 punktiem ieņem Reikenens, bet ceturtais ar 227 punktiem ir Botass. Piektajā pozīcijā ar 216 punktiem ir Verstapens, kamēr pirmo sešinieku ar 146 punktiem noslēdz viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Konstruktoru kausā līdere ar 585 punktiem ir "Mercedes", kamēr "Ferrari" iekrājusi 530 punktus. Pirmo trijnieku savukārt ar 362 punktiem noslēdz "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.
 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 29.oktobris 2018 17:52
9 1 Atbildēt

Kāpēc Lielbritānija, Jaunzēlande tulkojas pirmā daļa, bet Grenlande - netulkojas? Tad vai nu pārsaukt Grītbritānija, Ņūzēlande, Grīnlande, vai tulkot - Jaunzēlande, Lielbritānija un Zaļāzeme.

viencexperc 29.oktobris 2018 17:48
7 3 Atbildēt

Tad jau jāpārdēvē arī citi personvārdi -

Doičlande, Rossija, Belarruse, Ņū Zēlande, Nippona... utt.

Citādi sanāk, ka tas likums darbojas izlases kārtībā uz to, ko gribās konkrētā brīdī izmantot.

Jaanis 29.oktobris 2018 8:18
4 0 Atbildēt

Un atkal jau "Reikenens"???

Laikam iAuto Māris arī jāpārdēvē par "Mēris"

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti