Latvijas kartinga braucēji noslēdz Rotax Max Grand Finals Brazīlijā

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 2.decembris 2018 12:53

Jau ziņojām, ka no 24.novembra līdz 1.decembrim Brazīlijā notika Rotax Max Challenge Grand Finals – sacensības, uz kurām tiesības piedalīties izcīnījuši 10 mūsu kartinga braucēji

Rotax Max Challenge Grand Finals sacensībās tiesības piedalīties bija izcīnījuši 10 mūsu kartinga braucēji: Aleksander Skjelten pārstāvēja Latviju MicroMax klasē, MiniMax klasē startēja Tomass Štolcermanis, Patriks Noels Ločmelis un Kārlis Grava, savukārt Mārtiņš Steinerts  un Matvejs Makušins startēja DD2 klasē un Iļja Aļoškins, Ēriks Gasparovičš, Raivis Kirilovs un Gatis Vītols -DD2 Master klasē. 

Rotax Max Challenge sacensības un atlases posmi notiek visā pasaulē gada garumā. Valstīs, kur tiek aizvadīts Rotax Max izaicinājuma kauss, sacensībām jānotiek pēc stingriem Rotax Max noteikumiem un to uzvarētājs (vai ja uzvarētājs atsakās no savas iespējas, tad rangā nākamais sportists) saņem iespēju startēt Grand Finals.

Tik plaši pārstāvēta mūsu valsts vēl nebija nekad šo sacensību vēsturē. Piemēram, mūsu kaimiņvalstīm šogad nebija tā veicies - Igauniju pārstāvēja vien 3, bet Lietuvu - tikai 2 sportisti.

Sacensību treniņbraucieni un priekšfināli, jeb hīti, sākās ļoti daudzsološi - Tomas Štolcermanis stabili brauca starp līderiem, vairākos braucienos ierindojoties 3.vietā. Iļjam Aļoškinam savā klasē pirmajā hītā 7.vieta, M.Steinerts ierindojās 12.vietā, Aleksander Skjeltens aizcīnījās līdz 14.vietai, savukārt pārējiem sportistiem bija skaidrs uzdevums kāpināt tempu pārējos braucienos.

Piektdien no rīta Latvijā saņēmām nepatīkamu ziņu no Brazīlijas, ka vienā no braucieniem avāriju piedzīvoja Ēriks Gasparovičs, kas kādā no trases līkumiem, sīvi cīnoties par augstāku rezultātu, saskrējās ar Kanādas pārstāvi un rezultātā avarēja, apmetot kūleni. Par laimi nekas vairāk par stipriem sasitumiem netika konstatēts un Ēriks Gasparovičs nākamajā dienā turpināja sacensības.

Finālbraucieniem Brazīlijā kvalificējās 36 labākie sportisti savā klasē. Pirms fināliem mūsu sportistu pozīcija bija sekojoša: Rezultāti pirms fināliem. Micro Max klasē Aleksander Skjeltens 16.vietā, Mini Max - Kārlis Grava 15., Tomass Štolcermanis, kurš priekšfinālos finišēja 3.vietā, pēc saņemtā soda par starta procedūras pārkāpumu -  19., Patriks Noels Ločmelis 26. DD2 klasē M. Steinerts 23., Matvejs Makušins pagalam neveiksmīgi vien 46.vietā, DD2 Masters Iļja Aļoškins 29.pozīcijā, Raivis Kirilovs 36.vietā kā pēdējais kvalificējās finālam, Gatis Vītols - 55.vietā, bet avāriju piedzīvojušais Ē. Gasparovičs 42. vietā.

Arī finālbraucieni mūsējiem bija raibi kā visas sacīkstes kopumā. Skjeltens saņēma sodu un neskatoties uz to, ka finišēja 25.vietā, finālā viņam 32.pozīcija. Mini Max sportisti sevi parādīja ļoti cienīgi un visi 3 dalībnieki iekļuva pasaules 15 labāko sportistu vidū - Tomass Štolcermanis no 19.vietas aizcīnījās līdz 10.pozīcijai finišā, bet pēc konkurentam piešķirtā soda, fināla protokolā Tomasam 9.vieta. Kārlis Grava finišēja augstajā 12.vietā un Patriks Noels Ločmelis - 15.vietā.

Mārtiņam Steinertam no 23.starta vietas finālā izdevās krietni vien uzlabot savas pozīcijas un viņš finālā ieguvis 13.vietu. Iļja Aļoškins finālā no 29. vietas pacēlās uz 25.vietu, Raivim Kirilovam – 28.pozīcija.

2018.gada sezona ir noslēgusies un varam mūsu kartinga braucējiem izteikt atzinību par lieliskajiem startiem visas sezonas garumā. Neskatoties uz piedzīvoto un, iespējams, augstākiem mērķiem Brazīlijā, vienu sacensību rezultāti nav noteicošie. Sezonā tika pierādīts, ka Latvijas pārstāvji ir vieni no stiprākajiem ne tikai savā reģionā, bet arī Eiropā. Mūsējie regulāri kāpa uz goda pjedestāla un mēs lepojamies ar viņu sasniegumiem, kā arī vēlam izturību un izdošanos 2019.gada sezonā!

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti